NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Krooshoop
Kat Orchkidea liep mank

Juli 2013 - Op een gegeven moment viel ons op dat Orchkidea (8 jaar) wat begon te trekken met haar linker voorpootje. We besloten het even aan te zien en gingen er vanuit dat het na verloop van tijd wel over zou gaan. Helaas bleef ze moeilijk lopen, werd zelfs wat lusteloos op den duur, en begon zelfs mank te lopen. Tijd dus om onze dierenarts in te schakelen.

De dierenarts onderzocht haar helemaal, boog alle gewrichten zo maximaal mogelijk maar kon niets ontdekken. Er werden diverse röntgenfoto's gemaakt maar ook op die foto's was niets ongewoons te ontdekken. Het bloedonderzoek gaf aan dat alle organen prima werkten. We kregen Metacam (pijnstiller) voorgeschreven en dat zou binnen één week resultaat moeten opleveren. Helaas gaf dit toch niet het gewenste resultaat en Orchkidea bleef mank lopen.

Onze dierenarts verwees ons toen door naar drs. Aharon, orthomanuele dierenarts. Gebeld en een meteen een afspraak gemaakt. Dokter Aharon onderzocht Orchkidea, "betaste" haar linker voorpootje en haar ruggenwervel. Na nog wat vragen van dokter Aharon over Orchkidea en onze andere katten, kregen we het advies om Orchkidea zo weinig mogelijk te laten springen en niet op en neer van de trap te laten lopen. Ook kregen we een voedselsupplement mee.

Wat wij zagen als "betasten", was in werkelijkheid iets totaal anders. Zij had correcties aangebracht in de elleboog van haar linker voorpootje en een wervel in haar nek. Orchikdea was echter zo bang en gestrest dat ze niet wilde lopen in de spreekkamer van dr. Aharon maar zo snel mogelijk in de vervoerbox wilde om naar huis te gaan.

Thuis aangekomen openden wij het deurtje van de vervoerbox en tot onze grote verbazing liep Orchkidea gewoon, zonder te trekken met haar voorpootje, de box uit en de woonkamer in. We stonden stomverbaasd te kijken hoe ze na zoveel tijd mank te hebben gelopen, weer kon lopen zoals voorheen.

Na 2 weken nog een keer terug geweest voor controle en toen was ook alles prima. Over 3 maanden volgt nog een laatste controle en die zien we met een gerust hart tegemoet.

We hebben natuurlijk dokter Aharon al bedankt maar we willen het hier, mede namens Orchkidea, nogmaals doen: geweldig dat Orchkidea weer helemaal "de oude" kan zijn: bedankt.

Ben en Irina Krooshoop

Orchkidea Iz Odissei

Lees ook de volgende verhalen:
Labrador Venz had elleboogdysplasie
Fam. de Jong
Labrador Venz had elleboogdysplasie
Ossie, Shiba Inu
Mevr. Jackl
Ossie, Shiba Inu
Labrador Argus had een gescheurde spier door zwaar apport
Fam. van Raayen
Labrador Argus had een gescheurde spier door zwaar apport
Teckels Wepper en Stapper hadden beiden een hernia
Familie van Eyk
Teckels Wepper en Stapper hadden beiden een hernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?