NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Langedijk
DJ kreeg acuut een ernstige hernia

Begin maart 2013 kreeg onze DJ van 5 jaar acuut een hernia. Zijn achterpoten waren volledig verlamd en hij moest vaak gekatheteriseerd worden omdat hij niet kon plassen. Na veel bezoeken aan de dierenarts en medicijnen (Prednison en Tramadol) stonden wij op het punt om DJ in te laten slapen want de dierenarts kon niet veel meer voor hem doen. De keus was aan ons...

Toch besloten wij om nog een bezoek te brengen aan Dr. Aharon in Noorden. Zij manipuleerde zijn ruggenwervels en gaf ons het advies om 3 à 4 x per dag met hem te oefenen en niet op te geven. Het zou weer goed kunnen komen als we er maar tijd en liefde in staken. We bouwden de medicijnen langzaam af maar DJ bleef pijn houden.

Mijn man zat elke morgen voor de bench en was met DJ aan het oefenen. 's Middags deed ik het en in de avond mijn kinderen. Dit deden we altijd voordat we hem uitlieten. Na 2 bezoeken trad er maar minimale verbetering op en was het advies om DJ te laten zwemmen. Dit konden wij afspreken met Thea, haar assistente. Dit hebben we een aantal malen gedaan en kregen hierbij een luisterend oor en goed advies. Nog steeds kon DJ niet lopen en sleepte zijn achterpoten mee. We waren de wanhoop nabij en weer was er sprake van "laten inslapen".

Nu zijn we bijna 10 weken verder en DJ loopt weer! Wel wat wiebelig maar elke dag weer een stukje meer stabiliteit. Vandaag hebben we dokter Aharon en haar zwem-assistente weer bezocht en ook zij waren verbijsterd dat DJ weer liep. Ik heb hun beide een bloemetje overhandigd en hoop dat de praktijk binnenkort vol staat met bloemen.

De behandeling is goed verlopen, DJ had een ernstige hernia (op een schaal van 1 tot 5 een 4,5 ). Advies is wel dat wanneer de dierenarts een hernia constateert, meteen contact op te nemen met Dr. Aharon. Het blijkt wel weer dat we veel te snel willen opgeven als het om ons huisdier gaat.

Wij zeggen...NIET OPGEVEN!!! Een hernia is niet niks, maar met geduld en liefde, in vele gevallen te genezen.

Lees ook de volgende verhalen:
Kat Minous sprong liever niet meer
Fam. van Essen
Kat Minous sprong liever niet meer
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Mevr. Palli
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Border Collie Skye heeft artrose
Mevr. Steup
Border Collie Skye heeft artrose
Lex de brokkenpiloot...
Conny en Brenda Paap
Lex de brokkenpiloot...

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?