NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Smits
Mechelse Herder Duma was erg humeurig naar andere honden

Dit is het verhaal van onze Mechelse Herder teef Duma. Een wat eenkennige hond naar mensen, maar prima naar soortgenoten. Totdat enkele jaren geleden haar gedrag langzaam veranderde in nukkig naar soortgenoten en nog kieskeuriger naar vreemden. Duma, een hond die 3x per week mee ging hardlopen, naast de fiets ging en altijd in was voor apporteer spelletjes, kwam stijf en kreupel uit de mand na iedere vorm van activiteit.

Foto's wezen uit dat een stevige artrose zich in de linkerheup ontwikkelde en de rechterheup ook aangetast was. Sasha's Blend gewrichtspoeder bracht uitkomst en na enkele weken was ze weer als vanouds. Althans, dat dachten we. Haar humeurigheid t.o.v. andere honden kwam weer terug en we gingen haar activiteiten meer doseren. Ze was inmiddels ook bijna 9 jaar!

Via een toevallige ontmoeting met een hondentrainster in het bos kwamen wij aan het visitekaartje van Dr. Aharon. Inmiddels heeft Duma 3 behandelingen gehad, zijn er de nodige werveltjes op zijn plaats gezet en hebben we geëxperimenteerd met medicatie. Duma is wat overgevoelig voor medicatie, dus houden we het op Sasha's Blend en Mobility voer van Hills.

De resultaten zijn geweldig. Haar gedrag naar mensen is verbeterd en ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Ze is dikke vrienden met de pup van onze zoon en speelt zoals ze jaren niet gedaan heeft. Het leuke is dat ze nu nieuwe hondenvriendjes maakt in het bos en daar zelfs een poging tot spelen waagt. Voor ons echt een signaal dat haar gedrag niet zozeer door ras of karakter werd bepaald, maar zeker ook door pijn.

Ze is niet opeens een allemansvriend, daar is het ras niet naar, maar wel veel handzamer en vooral relaxter. We hopen nog lang van haar te genieten. Bijgaand een filmpje van Duma en pup Guus.

Hartelijke groet,

Fam. Smits

Lees ook de volgende verhalen:
Kat Tommy gebruikte zijn pootjes steeds minder
Michel en Francoise
Kat Tommy gebruikte zijn pootjes steeds minder
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad
Fam. van Benthem
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad
Ruggenmerg infarct bij een Engelse Stafford. Het verhaal van Steffy
anoniem
Ruggenmerg infarct bij een Engelse Stafford. Het verhaal van Steffy
Smokey kreeg twee keer een rughernia
Mevr. Klepper
Smokey kreeg twee keer een rughernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?