NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
A. Dirkzwager
Nizziny Jamie bleef manken na een LPC operatie

Jamie is een vrolijke, grappige, lieve, maar vooral een beetje gekke Nizinny. Hij is net 2 jaar en helaas ben ik al een jaar aan het tobben met zijn gezondheid. Na een ongelukkige val van de trap is hij mank gaan lopen. Helaas trad er na de nodige rust en pijnstillers geen verbetering op. Op de röntgenfoto, gemaakt bij de dierenarts, was weinig zichtbaar.

Na een maand door naar een kliniek in Rotterdam. Conclusie: LPC, een stukje los kraakbeen in zijn rechter voorpoot. Een operatie volgde waarna Jamie drie maanden moest revalideren. Tijdens de operatie was ook een lichte incongruentie geconstateerd. Advies: een CT-scan maken voor meer duidelijkheid.

Deze scan is in Amsterdam gemaakt. Ook zijn er opnieuw röntgenfoto's gemaakt omdat deze in Rotterdam door een computercrash niet meer beschikbaar waren. Constatering Amsterdam: artrose. Niets aan te doen. Jamie zal altijd een hond met beperkingen en klachten blijven. Hij bleef mank lopen. Ongelofelijk nieuws. Ontzettend verdrietig. Een jonge hond met zo'n beperkt perspectief.

Ik ben vervolgens overgestapt op acupunctuur. Dit leek in het begin aardig te helpen, maar al snel viel Jamie terug en liep weer mank. In september 2012 werd het manken extreem. Hij zakte volledig door zijn voorpoot. Vreselijk om te zien. Terug naar Amsterdam. Het advies: rust.

Inmiddels was alle moed mij in de schoenen gezonken. Jamie had, ondanks pijnstilling (Metacam), pijn. Hij was echt volledig uit zijn doen. Ik had geen vertrouwen meer in het advies "rust". Hij liep zo extreem slecht, er moest meer aan de hand zijn dan alleen artrose.

Opnieuw op zoek naar informatie op internet. Zo kwam ik op de site van Drs. Aharon. Op basis van de ervaringen op de site besloot ik een afspraak te maken. Ik zag het als onze laatste kans. Er moest iets gebeuren, zo kon het echt niet verder. Gelukkig kon ik snel terecht.

De cd met de scan meegenomen en dokter Aharon ging aan de slag nadat zij uitgebreid naar mijn verhaal had geluisterd. Er wordt echt de tijd genomen voor jou en je hond, heel fijn. Heel bijzonder, zij voelde de incongruentie en heeft dit handmatig gecorrigeerd. Je hoort ook echt een "krak" of "klik" dan. Haar advies was verder: rust, revalideren en meer eten. Omdat de focus zo lag op mager blijven (belangrijk vanwege artrose) kreeg Jamie te weinig eten en daarmee ook te weinig voedingsstoffen.

Het ongelofelijke is vervolgens gebeurd. Binnen vier dagen veranderde Jamie van een extreem mankende hond in een hond die prima liep. Heel licht mank nog, maar een leek ziet dit echt niet, zo minimaal. Je kunt je voorstellen hoe ontzettend blij ik was/ben! Eindelijk, na een jaar tobben, resultaat! En nog belangrijker, perspectief! Ik kan eindelijk weer genieten van mijn hond, zonder al die zorg, angst en verdriet!

Gisteren zijn we teruggeweest voor controle, dokter Aharon was ook erg tevreden. Over drie maanden gaan we weer terug voor controle. Jamie houdt voorlopig nog pijnstillers maar mag vanaf nu weer lekker los lopen (per dag voorzichtig opbouwen) en kan eindelijk een jonge hond zijn!! Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik bij dokter Aharon terecht ben gekomen. Het is ongelofelijk welke resultaten zij bereikt!

Dus, voor iedereen die het niet meer ziet zitten en het hele medische circuit al heeft gehad als het gaat om gewrichtsaandoeningen, een bezoekje aan deze wonderdokter is echt meer dan de moeite waard!

Drs. Aharon, nogmaals super bedankt!!

Groeten, Annemiek

Lees ook de volgende verhalen:
Kelpie aan het werk. Het verhaal van Rick
Mevr. Wijtmans
Kelpie aan het werk. Het verhaal van Rick
Graaf Otto in topconditie
Bert Kooij
Graaf Otto in topconditie
Shih Tzu Binqui ging steeds slechter lopen
Mevr. Kuipers
Shih Tzu Binqui ging steeds slechter lopen
Teckel Kiki had al verschillende keren een hernia gehad
Kim Bonhof
Teckel Kiki had al verschillende keren een hernia gehad

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?