NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Wilma, Louis en Jenna
Labrador Jenna raakte ineens lam

Een mooie herfstdag om nog even te genieten van het mooie weer aan het water. Lekker wandelen, zwemmen met haar maatje Falco, de dummie uit het water halen, echt feest voor onze labrador van 9 jaar. Tot ze uit het water komt en over haar dummie wil rollen....opstaan ging niet meer, haar achterkant was helemaal verlamd.

Eerst denk je dat ze zich verstapt heeft en het wel zo over zal gaan, maar al snel werd ons duidelijk dat ze echt niet kon lopen. Gelijk maar doorrijden naar de dierenarts. Wat is er toch aan de hand? De dierenarts wist het ook niet, allerlei diagnoses en mogelijkheden werden er genoemd. We gingen weg met de boodschap om morgen terug te komen. Als het dan niet beter ging, moesten we toch echt denken aan euthanaseren.

De volgende dag zijn we teruggegaan, nog steeds was niet duidelijk wat er aan de hand was. We wilden wel verder kijken naar mogelijkheden. Wij hadden goede ervaringen met de fysiotherapeut van Good Nature in Vorstenbosch. Misschien dat Jenna daar met Aquatherapie wat kon verbeteren?

Mevr. Funge maakte gelijk tijd om Jenna te zien. Zij dacht dat er meer aan de hand was dan dat zij met Aquatherapie kon verhelpen. Volgens haar was er maar een arts die wat voor Jenna zou kunnen betekenen, Dr. Aharon.

Op zaterdag zou Dr. Aharon in Schaijk zijn voor een dag in de dierenartsenpraktijk daar. Ondanks haar volgeplande dag, kon ik met Jenna komen. De emoties en spanning inmiddels hoog opgelopen...zou ik mijn maatje echt moeten gaan missen?

Dr. Aharon wilde Jenna zien lopen, wat we deden met ondersteuning. Ze zag gelijk dat er wat mis was met haar nek en rug. Haar rug konden we snappen na haar ongeluk, maar haar nek? Jenna is een getraumatiseerde hond, ze is erg angstig en draait vaak rondjes. In de eerste paar minuten dat Dr. Aharon Jenna zag, had ze haar gedrag en verleden gezien. Ongelofelijk! Voordat we het wisten had ze een paar wervels rechtgezet. Ik begon weer een sprankje hoop te krijgen. Als iemand wat voor ons kon doen, dan was het deze arts.

Gedurende 2 weken rust en daarbij Jenna alleen kort laten lopen voor een plas en poeprondje in een broek met handvatten (waar je veel bekijks mee krijgt, maar super werkt) zagen we steeds meer vooruitgang. Jenna begon te herstellen! Steeds vaker probeerde ze uit haar mandje te komen en zelf stapjes te maken. Het was soms moeilijk om haar af te remmen.

Na 2 weken zijn we trots en vol goede moed naar Dr. Aharon terug gegaan. Wat een wonder wat er na haar behandeling en rust was gebeurd. Jenna liep weer!!! In haar tuin liet ze zien dat ze, nog wel met wat dronkenmans benen, zo snel mogelijk weg wilde bij weer iemand die aan haar wilde zitten en ze wilde zeker niet naar binnen! Zelfs dat was voor Dr. Aharon geen probleem. "Dan onderzoek ik haar toch buiten".

Zeer tevreden over wat Jenna liet zien en wat voor vooruitgang er was geboekt, zette ze nog een wervel recht waar ze nog niet tevreden over was. Jenna mocht weer opbouwend in tijd gaan wandelen en over 3 maanden terug komen. Alle ramp scenario's en mogelijkheden konden we vergeten. We wandelden opgelucht en nog steeds met ongeloof terug naar de auto.

Jenna is er nog, dankzij Dr. Aharon. Op Facebook zette ik het bericht voor mijn vrienden dat Jenna weer loopt en we blij terug naar huis reden van een bezoek aan onze wonderdokter. Want dat is ze voor ons!

Met heel veel dank van Wilma, Louis en Jenna.

Update:

Lees ook de volgende verhalen:
Jack Russel Gina had een verlamde achterhand
Dhr. Kol
Jack Russel Gina had een verlamde achterhand
Mustie is twee jaar later ingeslapen
Fam. van Wezel
Mustie is twee jaar later ingeslapen
Je bent nooit te oud voor dokter Aharon!
Letty Castelein
Je bent nooit te oud voor dokter Aharon!
Kruising Mosi had pijn wat leidde tot agressief gedrag
Tonny Teuwisse
Kruising Mosi had pijn wat leidde tot agressief gedrag

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?