NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Het opvanggezin van Duuk
Galgo Duuk bleef na een amputatie zijn evenwicht zoeken

Duuk is een forse Galgo reu. Hij was aangereden in Spanje. Zijn voet en enkel waren zo zwaar beschadigd dat dit gedeelte in Spanje is geamputeerd. De mensen in Nederland die Duuk zouden adopteren werden aangeraden om een prothese voor Duuk te laten maken.

Dat hebben ze trouw gedaan maar het is niet goed gegaan. Ook een zachte ondersteuning hielp niet. Het stompje was erg gevoelig. Telkens als dat stompje tegen een stoeprand stootte...AUW!!! Het gezin waar Duuk zat werd drukker en drukker. Kindjes en vriendjes en...ach, die Duuk lag steeds in de weg en die kan met zijn 3 poten niet zo snel alles omzeilen. Na veel tranen is besloten om afstand te doen van Duuk. De hond zit nu in ons opvanggezin. Duuk is door twee verschillende dierenartsen nagekeken. Een veel hogere amputatie werd door beide aanbevolen, dus zo gezegd zo gedaan.

Maar Duuk was daarna nog steeds zijn evenwicht aan het zoeken. Hij hing ook te veel naar één kant. Nu zijn we twee keer naar Mevr. Aharon geweest en die heeft hem geholpen. De eerste behandeling was niet fijn voor Duuk maar het was gewoon heel hard nodig. De tweede keer was het een tikje links of rechts.

Nu gaat het goed met Duuk. Hij staat stabiel op drie poten en is vrolijk en pijnvrij. Over drie maanden komen wij voor een laatste check bij Mevr. Aharon langs.

Hartelijk dank mevr. Aharon!

Namens het opvanggezin van Duuk, de Stichting en natuurlijk namens onze Dukeduuk.

Lees ook de volgende verhalen:
Kooiker Sam had een pijnlijke rug
Mevr. Brouwer
Kooiker Sam had een pijnlijke rug
Teckel Sophie had een forse dubbele hernia
Coby & Kiek Rem
Teckel Sophie had een forse dubbele hernia
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Fam. Hellingman
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen
Dhr. Kopp
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?