Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Penning
Australian Labradoodle Jeff trok zijn rechter achterpoot op

Na ruim een jaar tobben met onze Australian Labradoodle Jeff hebben wij eindelijk het “lek” boven. In januari 2011 begon Jeff met het optrekken van zijn rechter achterpoot. Na flink rennen met zijn vriendjes was het dagen daarna stramheid en kreupellopen. Een bezoek aan de dierenarts en een doorverwijzing naar een orthopeed in Den Haag leverde niet veel op. Foto’s maken waarop niets te zien was aan heup en achterpoot, zes weken aan de riem uitlaten en Metacam geven was een straf voor onze Jeff. Hij wilde zo graag zijn energie kwijt. Toch leek de rust hem goed te doen in combinatie met de Metacam. Maar zodra hij weer los ging en ging rennen dan kwam het weer net zo hard terug.

Weer naar de dierenarts en die gaf nu Rimadyl, ze dachten aan een ontsteking of overbelasting. De pillen hielpen goed want Jeff voelde de pijn niet meer en kon dus weer lekker rennen. Zodra we hiermee stopten kwam het weer terug. Moedeloos werden we ervan. Via een tip werden we geattendeerd op de site kreupeldier.nl. Al snel hadden we een afspraak in januari 2012. Ja ja, een jaar verder en Dorit Aharon zag meteen dat Jeff 2 scheve rugwervels had. Ze heeft deze rechtgezet en weer begonnen we een revalidatieperiode.

Jeff mocht 6x per dag 10 minuten worden uitgelaten en moest veel gemasseerd worden. Pff, niet weer aan de riem hè...maar nu merkten we wel resultaat. Na 2 weken gingen we terug naar de praktijk en we zagen al verbetering. Hij was minder stram en de kreupelheid werd al snel minder. Ook begon de Cosequin, die wij als supplement gaven, aan te slaan na 4 weken.

Twee maanden voorzichtig de wandelingen uitbreiden en weer met een balletje gooien en we konden haast niet geloven dat we onze energieke hond weer terugkregen. In april 2012 gingen wij terug voor de laatste controle en onze kanjer is weer helemaal hersteld na ruim een jaar!!!!

Dorit, namens Jeff en ons hartstikke bedankt.

Dikke knuffel van Jeff

Lees ook de volgende verhalen:
Loekie doet het vier jaar later nog steeds goed
Fam. Hellingman
Loekie doet het vier jaar later nog steeds goed
Duitse Herder Knoet vertoonde ontwijkgedrag
Fam. Madou
Duitse Herder Knoet vertoonde ontwijkgedrag
Spaniel Matts had al drie jaar lang last van zijn poot
Mevr. Van Ree
Spaniel Matts had al drie jaar lang last van zijn poot
Kruising Benji had ernstige verlammingsverschijnselen
Dhr. A. Hol
Kruising Benji had ernstige verlammingsverschijnselen

Een vraag of een afspraak?