NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Engelkamp
Duitse Herder Mazzal wilde niet meer springen

Mazzal is een herdershond van ongeveer 10 jaar oud. Hoe oud hij precies is, is niet bekend daar Mazzal gevonden is in de sloppen van Athene (Griekenland).

Destijds werd hij geschat op ongeveer 1 jaar en ik heb hem nu 9 jaar. Vanaf zijn komst in Nederland heeft Mazzal een sportief leven geleid. Eerst naar school voor zijn opvoeding en toen volgde Mazzal diverse cursussen om allerlei commando's te leren opvolgen; apporteren, springen over diverse obstakels, door tunnels gaan, kruipen en nog veel meer. De laatste 4 jaar volgde hij een apporteer cursus. Dit was erg leuk. Ook Mazzal vond het erg leuk en ging elke keer met veel plezier naar de training.

Dit ging goed tot hij een jaar geleden een commando om te springen omzeilde. In plaats van te springen liep hij om het obstakel heen. Pas met een nadrukkelijk commando sprong hij, maar niet zo soepel als hij normaal deed. Bij de dierenarts werd al vlug geconstateerd dat hij een slechte rug had. Hij kreeg pijnstillers tegen de pijn en verder was er eigenlijk niets aan te doen, was het oordeel.

Het werd allengs erger en nog geen jaar later was Mazzal zo kreupel dat het pijnlijk was om te zien. Na een tip kwamen we bij Orthomanueel dierenarts Dokter Aharon terecht. Hier kwam de hoop terug. De eerste twee dagen na de behandeling ging Mazzal vooruit maar daarna was het weer mis. Niet dat hij weer kreupel liep, maar hij voelde zich ellendig en veel zin om uit te gaan was er niet bij. Tijdens het zoveelste onderzoek bleken zijn beide anaalklieren te zijn aangedaan. De linker was erg verstopt en de rechter was nogal ontstoken. Het ging niet direct goed.

Eerlijk gezegd leek het wel echt bergafwaarts te gaan. Het punt werd bereikt dat er aan euthanasie werd gedacht. Na 5 dagen werd de beslissing genomen om Mazzal maar te laten inslapen. De dag voordat dit zou worden gedaan begon Mazzal op te knappen. Hij genas van zijn ontstoken anaalklier en daardoor werd hij hoe langer hoe vrolijker en actiever.

Maar tot mijn grote vreugde en tot verbazing van iedereen zag je nu de gevolgen van de behandeling van dokter Aharon. Hij liep goed en bleef goed lopen. Wel stroef, maar hij was helemaal niet kreupel meer. Sleepte niet meer met zijn poten en als er niet werd opgelet dan springt hij zo weer in de auto in plaats van de loopplank te gebruiken.

Mazzal is weer terug en mag een fijne oude dag tegemoet gaan.

Dank dokter Aharon, duizendmaal dank.

Mevr. Engelkamp en Mazzal

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Fitch moest drie keer geopereerd worden aan een hernia
Fam. Bolk
Teckel Fitch moest drie keer geopereerd worden aan een hernia
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Fam. Hellingman
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Sjimmie is lekker vrolijk nu.
Maria en René Ketelaar
Sjimmie is lekker vrolijk nu.
Boeren Fox Bonnie was op jonge leeftijd van een brug gesprongen
Mevr. Berkers
Boeren Fox Bonnie was op jonge leeftijd van een brug gesprongen

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?