NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevrouw Bottelier
Golden Retriever Leks ging manken na uitgegleden te zijn

Op een zondag in juni 2006 rent Leks, mijn Golden Retriever, achter een bal aan en slipt vermoedelijk in het gras. Op drie poten komt hij bij me terug met duidelijk veel pijn. Ik ben gelijk naar een dienstdoende dierenarts gegaan en die gaf een pijnstiller, maar dat hielp niet. De volgende dag naar mijn eigen dierenarts, die Leks gelijk doorstuurde naar Yolande Krooshof, dieren orthopeed. Leks moest onder het mes, want zijn kniebanden waren helemaal afgescheurd en zijn knieschijf was door midden gebroken.

Tijdens de weken erna voorzichtig aan wandelen maar hij werd erg depressief, miste duidelijk zijn hondenvriendjes in het bos. Ik ben toen met hem honden fysiotherapie gaan doen waarbij een onderdeel de waterbak was en voor een Golden is water het einde!! Hij genoot er zichtbaar van en zijn depressie verdween.

Vier jaar later begon hij weer moeilijk te lopen, kon niet meer alleen de auto in, had duidelijk pijn en kreunde als hij zich omdraaide of op ging staan. Mijn dierenarts kon niets voor hem doen en geeft pijnstillers. Via via hoorde ik van Orthomanuele therapie voor honden. Ik ken de techniek, want ik ben zelf ook onder behandeling bij een Orthomanueel arts. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij Orthomanueel dierenarts mevrouw Aharon.

Het bleek dat er meerdere wervels niet op hun plek zaten en mevrouw Aharon manipuleerde deze. Leks reageert prima op de therapie. Hij blijft wel stijf maar hij is dan ook al tien jaar en ondanks mijn massages zal hij wel zo blijven. Hij huppelt echter elke morgen weer vrolijk met zijn vriendjes door het bos en dat is héél wat waard!

Leks is weer een vrolijke en blije hond.

Lees ook de volgende verhalen:
Twee en een half jaar na de eerste verlamming
Mevr. Balk
Twee en een half jaar na de eerste verlamming
Beoefenen van hondensport vergt goede begeleiding van je hond
Fam. Brom-Volman en Mevr. Starink
Beoefenen van hondensport vergt goede begeleiding van je hond
Teckel Floris wilde niet meer lopen
Rob en Jantina
Teckel Floris wilde niet meer lopen
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald
Mevr. Schuurmans
Babs, de teckel die het niet heeft gehaald

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?