NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Dhr. H. van Ditmarsch
Vizsla Mizska ging manken na een auto ongeluk

Na een aanrijding waarbij mijn 6 jarige Vizsla Mizska tegen de voorruit van mijn auto smakte, dacht ik dat ze niks had. Ze gaf geen kik, ze was alleen dermate onder de indruk dat ze sindsdien binnen de bebouwde kom achterin de auto ging zitten. Drie maanden na de aanrijding begon ze met haar rechter voorpoot te manken. "Verstapt of last van haar pols of teen", luidde de diagnose van de dierenarts. Met supersterke pijnstillers bleef het ongemak enigszins onder controle.

Toen ze na een week of twee nog steeds niet helemaal lekker liep en ook rechts wel eens optrok, ging ik op zoek naar een rug specialist. Die vond ik bij (Orthomanueel dierenarts) dokter Aharon in Noorden. Mizska, die normaal niks van witte jassen moest hebben en zeker niet als er twee tegelijk met haar aan de gang gaan (dr. Aharon en haar stagiaire), was na de eerste behandeling opeens weer helemaal "los" en begon als een pup rond te banjeren. Helemaal happy gingen we weer naar huis. Haar huid voelde zelfs meer ontspannen na de behandeling.

Het bleek dat ze meer zaken had die onder de oppervlakte haar leven een beetje grijs kleurden. Door mijn aanrijding en haar daardoor ontstane rugblessure ben ik erachter gekomen dat ze bij het traplopen en het uit de auto springen wat last had van haar elleboog en schouder. Alles is daarna aangepast, tot een op maat gemaakt draagtuig voor bij het traplopen toe. Het resultaat was een Vizsla die weer vol pit de wereld in wil stuiteren.

Nadien zijn we nog een keer bij Aharon op controle geweest waarbij alles nog goed was.

Doordat ik zelf drie maanden lang haar blessure niet heb gezien, schaamde ik mij dat ik haar niet eerder had meegenomen naar een Orthomanueel dierenarts. En dat terwijl ik zelf bij ieder pijntje de deur bij mijn Orthomanueel arts plat loop.

Geweldig werk wat je daar doet. Alleen het consult is al de moeite waard als positieve ervaring voor een hond die het niet zo op witte jassen heeft.

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Scooter had een ernstige hernia
R. van Beek en M. Lam
Teckel Scooter had een ernstige hernia
Wolfalike Yorek en Tasmaskan pup Lyra
Marlies Rasker
Wolfalike Yorek en Tasmaskan pup Lyra
Cavalier King Charles Spaniel Dani was door een andere hond aangevallen
Mevr. Elbertse
Cavalier King Charles Spaniel Dani was door een andere hond aangevallen
Teckel Jovi wilde niet meer mee wandelen
Fam. Swinkels
Teckel Jovi wilde niet meer mee wandelen

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?