NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Dhr. A. Hol
Kruising Benji had ernstige verlammingsverschijnselen

UPDATE:

Beste mevrouw Aharon,

Onlangs bezocht ik Piet Hugen te Beusichem, die mij vorig jaar naar u verwees wegens de verlammingsverschijnselen van Benji. Het lijkt mij leuk om u door te geven dat het nog steeds goed gaat met Benji. Hij heeft geen pijn en is levenslustig.

Hartelijke groeten, mede namens mijn dochters Eva, Raisa en Tess. En Benji natuurlijk.

13 december 2011

L.S.,

Reeds meerdere maanden heeft Benji, kruising Berner Sennen/ Labrador, problemen om op zijn poten te blijven staan. Het begon met regelmatig door zijn achterpoten zakken en enkele weken later zakte hij ook door zijn voorpoten. Hij heeft veel pijn en ligt erg veel. Hij komt 's morgens met moeite overeind en gaat meteen in de tuin weer liggen. Hij sleept met zijn voorpoten die omklappen en er bloederig uit zien. Als hij ligt, likt hij voortdurend zijn voorpoten.

Ik heb de dierenarts geraadpleegd, zij onderzocht Benji en denkt aan osteoporose o.i.d. Gezien zijn leeftijd en symptomen is er waarschijnlijk niet veel aan te doen. Hij krijgt Onsior mee. Na een maand telefonisch een nieuwe dosering besteld, maar de conditie van Benji verslechterd verder.

Een goede bekende, Piet Hugen uit Beusichem, die als hobby honden traint en wiens dochter diergeneeskunde heeft gestudeerd, raadt mij aan om contact te zoeken met mevrouw Aharon, Orthomanueel diergeneeskundige te Noorden.

Hoewel ik sceptisch ben, gezien de situatie van Benji en het verdriet van mijn dochters die het lijden niet kunnen aanzien, toch naar mevrouw Aharon gereisd. Zij schrikt van de slechte conditie van Benji, die kan amper meer op zijn poten staan en valt voortdurend.

Zij besluit Moderin mee te geven voor een week en geeft een manuele wervelbehandeling. Verder rust, rust en rust. Ze vraagt mij om aan het eind van de week te bellen om, als er verbetering optreedt, meer Moderin te geven. Zij zegt dat we rekening moeten houden met het einde van Benji. Hij lijdt, heeft erg veel pijn en gaat als een wrak, gedragen door mij en mijn dochters terug naar huis.

Hij ligt op zijn mat en blijft daar liggen tot de volgende dag 13.00 uur. Dan...staat hij op en loopt zonder problemen het huis uit om zijn behoefte te doen en loopt weer naar binnen zonder ook maar een keer te vallen of met zijn voorpoten te slepen. Mevrouw Aharon gebeld, die minstens zo verheugd is als wij dat er zo'n verbetering is opgetreden.

Dit is nu ruim drie weken geleden. Benji heeft niet een keer meer van pijnklachten blijk gegeven, likt niet meer aan zijn voorpoten, is vrolijk en beweeglijk en is sinds de eerste behandeling niet een keer meer gevallen of door zijn poten gezakt.

Benji is weer een gelukkige hond en de kinderen zijn dolblij. Mevrouw Aharon bezocht en zij heeft met eigen ogen de metamorfose van Benji kunnen zien. Afgesproken om te bezien of de Moderin geheel kan worden afgebouwd en over drie maanden terug om Benji nog eens te zien.

Gezien de resultaten van deze behandeling wil ik u dan ook graag van mijn bevindingen op de hoogte stellen.

Met vriendelijke groeten,

Dhr. A. Hol

Lees ook de volgende verhalen:
kruising Labrador/Herder Summer zakte door zijn achterlijf
Fam. Heikoop
kruising Labrador/Herder Summer zakte door zijn achterlijf
Bailey kan weer heerlijk genieten,
Kayleigh Damen
Bailey kan weer heerlijk genieten,
Teckel Sjakkel had een forse hernia
Fam. Ghielen
Teckel Sjakkel had een forse hernia
Sportkeuring van onze topdog
Fam. Collard
Sportkeuring van onze topdog

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?