NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Familie Verhage
Teckel Rocky had een hernia graad 4 (bijna 5)

Hallo, ik ben Rocky, 4 jaar oud en woon bij de familie Verhage.

Ik heb in juni een hernia opgelopen door op een verkeerde manier in een stoel te springen. Ik was hierna verlamd en kon ook niet meer plassen. Via de teckel hulplijn is mijn baasje doorverwezen naar mevrouw Aharon in Noorden in de hoop dat alles weer goed gaat komen. De ernst van mijn hernia was groot maar niet uitzichtloos. Op een schaal van 1 t/m 5 zat ik, zo bleek later, op 4 (bijna 5).

Mevrouw Aharon heeft mijn werveltjes weer op de juiste plaats gezet en ik moest daarna langdurig volledige rust houden. Dit heb ik ook volgehouden, zonder te protesteren. Mijn baasjes hebben mij drie keer per dag moeten katheteriseren en na 8 dagen ben ik het weer zelf gaan doen. Ik heb ook een groot rustverblijf gekregen zodat ik iets meer ruimte heb om te oefenen.

Na 2 weken rust ben ik gaan aangeven weer iets te kunnen staan en te lopen. Mijn baasjes hebben hierna een draagbroek gekocht zodat ik met ondersteuning iets meer kon oefenen. Met zo'n broek met draagbanden stond ik een heel stuk stabieler en ging het oefenen vanzelf.

Na 7 weken kon ik weer redelijk goed lopen. Mevrouw Aharon gaf ons hoop en zag goede vooruitgang en adviseerde mijn baasje om mij zwemtherapie te geven. Dit vond ik heerlijk, ik ben niet bang voor water en alles gaat hier vanzelf.

Inmiddels ben ik op de schaal van 1 t/m 5 in categorie 1 terecht gekomen. Samen met mijn vriendinnetje Donja, de Beagle van mijn baasje, vermaak ik mij nu prima.

Een lange wandeling gaat nog niet zoals het moet, maar dat komt ook nog wel. Om nu samen met Donja wat verder te wandelen, heeft mijn baasje voor mij een hondenrolstoel gemaakt. Eerst was dit even wennen maar nu vind ik het prachtig en kan nu ook spelen met andere honden.

Ik kan zelf alweer wat sneller lopen, maar dan moet ik wel goed opletten dat ik mijn pootjes goed neerzet. Wanneer ik dit niet doe, slijten mijn nagels harder. Wanneer ik moe begin te worden, heb ik nog wel een bolle rug, maar na wat uitrusten samen met mijn vriendinnetje Donja gaat het weer prima.

Ik ben er nog niet, maar samen met mijn baasje kom ik er wel. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat en bedank een ieder die hieraan heeft geholpen.

Rocky

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Rosso ging van verlamd naar genezen verklaard!
Connie de Witte
Teckel Rosso ging van verlamd naar genezen verklaard!
Dommel en Douwe hadden beide rugproblemen
Gerbert & Sandra
Dommel en Douwe hadden beide rugproblemen
Jack Russell Bart ging van verlamd naar genezen
Mevr. Schram
Jack Russell Bart ging van verlamd naar genezen
De sportkeuring van Amie
Fam. van Vierbergen
De sportkeuring van Amie

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?