NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Familie Koenders
Irish Softcoated Wheaten Terrier Collin Cooper had een nekhernia

Sinds januari 2003 maakt Collin onderdeel uit van ons gezin. Kort nadat we onze vorige hond, een Engelse Cocker Spaniël, na een verlammende hernia moesten laten inslapen, zijn we via internet op zoek gegaan naar een nieuw huismaatje. Het werd Collin, opgehaald bij een fokker in Duitsland.

Vanaf het begin bleek Collin een zwak maag-darmstelsel te hebben, waardoor wij altijd alert zijn op het soort voer dat hij eet. Dat is verder ook geen onoverkomelijk probleem meer.

Langzaamaan werd Collin in ons gezinnetje ouder, met de daarbij behorende ongemakken, zoals last van zijn gewrichten en, net zoals bij ons mensen, artrose (slijtage dus). Maar ook een nekhernia. Daar kreeg Collin, toen net 8 jaar oud, zoveel last van dat we naar onze dierenarts gingen. Toen de mogelijkheid van een operatie ter sprake kwam, besloten wij een andere of alternatieve geneeswijze te zoeken.

Zelf ben ik begin dit jaar door een manueel therapeut behandeld en daar voelde ik mij goed bij. Dus nu via internet op zoek naar een manueel therapeut voor dieren. Dan hoef je niet lang te zoeken, want dat aanbod is dun gezaaid.

Na telefonisch een eerste afspraak gemaakt te hebben, gingen wij begin dit jaar met Collin naar Dr. Aharon in Noorden. In tegenstelling tot andere bezoeken bij dierenartsen, was Collin niet angstig, ja, zelfs rustig. Hij reageerde erg goed op de Dr. Aharon, die Collin eerst een stukje wilde zien lopen.

Direct daarna heeft Dr. Aharon Collins nek, ruggengraat en bekken manueel gecorrigeerd. Eigenlijk is het vanaf dat moment met Collin alleen maar vooruit gegaan. Hij is weer beweeglijk, heeft ogenschijnlijk geen pijn meer en eet over het algemeen beter dan eerst. Kortom, we hebben onze "oude" Collin weer terug.

Nu, inmiddels ruim een half jaar en drie behandelingen verder, gaan we over een half jaartje weer terug voor de APK9-keuring (Algemeen Periodieke hondenkeuring).

Wij bedanken Drs. Aharon voor de liefdevolle behandeling van onze Collin.

Lees ook de volgende verhalen:
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Heidi Claessens
Sportief bezig zijn met je trouwe 4-voeter,
Bobbie raakte op 15 jarige leeftijd verlamd
Fam. Wagemans
Bobbie raakte op 15 jarige leeftijd verlamd
Teckel Tessa was eerst verlamd maar gaat nu weer op eendenjacht
Toon de Kruijf
Teckel Tessa was eerst verlamd maar gaat nu weer op eendenjacht
Kat Mimi was stil en at niet meer
Mevr. Bogaards
Kat Mimi was stil en at niet meer

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?