NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Ter Schiphorst
Berner Sennen Carlos had een kruisbandprobleem

Carlos is een Berner Sennen van 8 en een half jaar oud. Carlos heb ik sinds maart 2010 in huis. Alles ging eigenlijk goed, een vrolijke hond die mee ging op wandelingen van 2 uur. Na een tijdje merkte ik dat hij niet meer op zijn rechter achterpoot wilde staan als we een lange wandeling gemaakt hadden. Hij kreeg hier steeds meer last van en kreeg hier ook tijdens de korte rondes thuis veel last van.

Ik ben daar vervolgens mee naar de dierenarts gegaan. Daar zijn foto’s gemaakt en ik werd doorgestuurd naar een praktijk gespecialiseerd in orthopedie. Na daar geweest te zijn stond er eigenlijk al een operatie gepland. Zelf had ik daar geen goed gevoel bij en ben ik na gaan vragen bij mensen voor andere opties. Ik werd geadviseerd om naar orthomanueel dierenarts Dorit Aharon te gaan met Carlos. Zo gezegd zo gedaan.

Bij Dorit Aharon aangekomen bleek dat hij een overstrekte kruisband had in zijn rechterknie. Dit was alleen niet het enige probleem, hij bleek ook problemen te hebben met zijn rug, nek en zijn rechter voorpoot. Nadat dit allemaal was rechtgezet mocht ik hem mee naar huis nemen. Ik kreeg als oefening mee dat ik vooral rechte stukken met hem moest lopen en nog niet te lang, elke week opbouwen en veel heuveltjes lopen om alles weer wat sterker te maken.

Dit heb ik opgevolgd. Met Carlos ben ik nog 3 keer terug geweest, de tweede en de derde keer nog een keer om alles recht te zetten en de vierde keer voor controle. Inmiddels is Carlos weer de blije hond die hij een half jaar terug was. Hij heeft geen problemen meer met lopen en lijkt wel weer een hond van 4.

Sinds 11 weken hebben wij ook een Friese Stabij pup in huis. Een speels hondje die Carlos behoorlijk belaagt. Ze hangt regelmatig in zijn kraag en daagt hem uit voor spel. Carlos vindt het fantastisch dat er een pup in huis is en speelt graag met de pup. Het houdt hem jong en ze zijn erg op elkaar gesteld.

Ik ben Dorit Aharon ontzettend dankbaar dat Carlos weer de vrolijke clown kan uithangen, heerlijk met de pup kan ravotten en dat we weer elke dag kunnen genieten van de wandelingen.

Lees ook de volgende verhalen:
Duitse Herder Mustie heeft Degeneratieve Myelopathie
Fam. van Wezel
Duitse Herder Mustie heeft Degeneratieve Myelopathie
Ruwharige dwergteckel Lotje had een nekhernia
Mevr. Koenen
Ruwharige dwergteckel Lotje had een nekhernia
Teckel Antje had een ernstige hernia
Mevr. van den Berg
Teckel Antje had een ernstige hernia
Vizsla Mizska ging manken na een auto ongeluk
Dhr. H. van Ditmarsch
Vizsla Mizska ging manken na een auto ongeluk

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?