NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Dhr. de Jong
Britse korthaar Loesje had rugproblemen

Onze Britse korthaar Loesje (8 jaar) werd in het voorjaar van 2010 ziek, alleen was niet duidelijk wat er aan de hand was. Na verschillende bezoeken aan onze dierenarts kwamen wij tot de conclusie dat alle medicatie en injecties niet hielpen en dat een diagnose niet gesteld kon worden. Zelf hadden wij al snel het idee dat Loesje rugproblemen had omdat ze moeilijk liep, niet meer van het bed kon springen en heel moeilijk de trap op kwam. Dit leidde ertoe dat zij steeds minder ging bewegen en de hele dag op een rustig plekje wilde liggen. We konden echt aan haar merken dat ze pijn had en duidelijk niet gelukkig was. De dierenarts kon echter niks vinden en twee specialisten konden ons vervolgens ook niet verder helpen. Wel heeft zij in die maanden veel verschillende soorten medicatie/injecties gehad en zijn verschillende foto's en een scan van haar gemaakt.

Wij zijn toen in de zomer van dierenarts gewisseld en bij een dierenarts/homeopaat terecht gekomen die goed luisterde naar ons verhaal en de rugklachten nader is gaan onderzoeken. Er werd geconstateerd dat Loesje heupdysplasie heeft en dat hierdoor haar rugwervel uit balans was geraakt.

Omdat onze Loesje al zoveel onnodige medicatie had gehad, waren we voorzichtig met nieuwe medicatie. Alleen al het toedienen werd heel vervelend gevonden door Loesje waardoor zij steeds minder contact met ons zocht. Wel hebben we haar al die maanden pijnstillers gegeven omdat we zagen dat ze zich hierdoor tijdelijk beter kon bewegen.

We zijn vervolgens bij dr. Aharon terecht gekomen die ons eerlijk meldde dat ze geen garanties kon geven of Loesje weer beter zou worden. We zijn in de maanden daarna circa 5 keer langs geweest voor wervelcorrecties (dit zijn hele korte behandelingen en alleen wanneer een wervel werd gemanipuleerd voelde Loesje dit kortstondig).

Zelf constateerden wij in de weken erna dat er vooruitgang te bespeuren viel bij Loesje en zagen dat ze heel langzaam weer wat soepeler werd en meer ging bewegen. Ook ging ze weer meer contact zoeken met ons.

In maart 2011 zijn we voor de laatste keer langs geweest bij dr. Aharon en is nog een kleine correctie verricht. Bij dit bezoek kregen we een aantal tabletten van het merk Seraquin mee voor Loesje, dit zijn glucosamine tabletten die goed voor haar botten en spieren zijn. "Kijk maar eens of ze dit lekker vindt en of het wellicht helpt", meldde dr. Aharon. Gelukkig vond Loesje deze tabletten ook nog lekker waardoor het een soort snoepje voor haar is geworden.

We hebben heel sterk het idee dat de behandelingen door dr. Aharon in combinatie met de Seraquin Loesje heel goed hebben gedaan. Ze beweegt weer voldoende, springt op de tafel en rent achter vlinders e.d. aan in de tuin. We hebben besloten haar Seraquin (100% natuurlijk) te blijven geven en zijn blij dat dr. Aharon ons hierop heeft geattendeerd.

Wij hebben nu gelukkig weer een blije poes!! Achteraf hadden we graag veel eerder bij dr. Aharon terecht gekomen. Dit had Loesje veel pijn gescheeld en ons veel zorgen en hoge onnodige kosten. Ik kan dr. Aharon zeker aanbevelen: ze heeft haar eigen filosofie en besteedt veel aandacht aan het verhaal dat de eigenaren van een ziek dier te melden hebben. Dit gecombineerd met gouden vingertjes is voor ons een uitkomst gebleken!

Lees ook de volgende verhalen:
Politiehond Jason en zijn sportkeuring
D. Waller
Politiehond Jason en zijn sportkeuring
Bram, een knappe Spaanse kerel
Hannie Heezius
Bram, een knappe Spaanse kerel
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Sophie Wouters en Rob Maillé
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Mevr. Luiten
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?