NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Familie Den Toom
Dobermann Sly heeft het Wobbler syndroom

Juni 2008

Hallo, ik ben Sly, een dobermann van 10 jaar en ben patiënt bij Dr. Aharon. Ik wil graag vertellen wat mij is overkomen en hoe ik bij Dr. Aharon terecht ben gekomen. Ruim twee jaar gelegen is het pas echt begonnen. Ik heb eigenlijk altijd wel in telgang gelopen maar mijn vrouwtje en baas vonden dat geen probleem. Ik weet zelf niet eens of het dat ook wel was. Mijn baasje zei dan tegen mij "Sly, niet zo dansen, joh". Maar goed.

Ik ben een weekje met vakantie gegaan met een goede vriendin van mijn vrouwtje en baas. Wat daar mis is gegaan kan ik niet vertellen. Ik weet alleen dat toen ik weer naar huis werd gebracht, ik heel moeilijk kon lopen en dat mijn vrouwtje zich rot is geschrokken. Daarna ben ik bij een dierenarts terecht gekomen en zijn er allerlei onderzoeken gedaan. Er werd aan me geplukt en getrokken, röntgenfoto's gemaakt, bloedonderzoeken gedaan. Kortom, het was wel iets serieus. De één zei dat het misschien vanuit mijn hoofd kwam. Zenuwen werden ook genoemd. De ander had het over artrose en zo moesten mijn vrouwtje en baas keer op keer terug naar die dierenkliniek. Maar wat veel erger was, ik moest ook nog aan de medicijnen. Wat het allemaal is geweest met alle namen, weet ik niet meer, maar ik heb toch zeker een half jaar aan de prednison gezeten. Ik moet zeggen, ik werd er niet beter en zeker niet vrolijker van en tot overmaat van ramp ging ik ook mijn mooie vacht verliezen. Mijn oren werden kaal, mijn buik en achterhand ook.

Toen kwam mijn vrouwtje de naam en het adres van Dr. Aharon te weten via een collega. Zij is op internet gaan kijken en is zeer veel gaan lezen, want zij wilde weten wat ik had. En als de dierenarts het dan niet kon vinden, dan zelf maar gaan zoeken. Mijn vrouwtje vond op zeker moment een filmpje waarop een Duitse Dog te zien was die raar liep, een beetje zonder controle zeg maar. Dat bleek het Syndroom van Wobbler te zijn. Hierop is zij door gaan zoeken en raakte er meer en meer van overtuigd dat ik dat ook wel eens kon hebben...

Inmiddels had zij een afspraak gemaakt bij Dr. Aharon en had al mijn gegevens uit de dierenkliniek opgevraagd. Toch nieuwsgierig alles doorgelezen en ergens tussen heel veel termen kwam Wobbler naar boven. Daar is nooit over gesproken en was toch één van de eerdere keren dat wij daar zijn geweest. Dit terzijde.

Op mijn eerste afspraak met Dr. Aharon moest ik alleen even heen en weer lopen over het tuinpad....toen naar binnen, lekker een Frolic gekregen en zij zei gelijk dat het duidelijk was wat er met mij aan de hand was.....Wobbler. Zij vertelde een beetje wat het inhoudt en dat ze mij niet beter kon maken en ook geen wonderen kon verrichten, maar mij wel wilde proberen te stabiliseren. En per direct stoppen met alle medicijnen. Na drie maal bij haar te zijn geweest, met steeds twee maanden ertussen, ging het veel beter met mij en ook mijn vacht was weer super mooi. Dr. Aharon was erg verrast om te zien hoe het met mij ging. Dit had zij nooit verwacht, want zij dacht de eerste keer dat het niks meer zou worden. Mijn vrouwtje en baas denken dat zij toch een klein wonder heeft verricht bij mij.

Inmiddels gaat het redelijk met ups en downs. Beter worden doe ik niet meer, maar met veel liefde van mijn vrouwtje en baas, veel geduld en af en toe een bezoekje aan Dr. Aharon, hoop ik nog even op deze wereld te blijven.

Een poot van Sly.

Lees ook de volgende verhalen:
Ruggenmerg infarct bij een Engelse Stafford. Het verhaal van Steffy
anoniem
Ruggenmerg infarct bij een Engelse Stafford. Het verhaal van Steffy
Spaniel Matts had al drie jaar lang last van zijn poot
Mevr. Van Ree
Spaniel Matts had al drie jaar lang last van zijn poot
Berner Sennen Carlos had een kruisbandprobleem
Fam. Ter Schiphorst
Berner Sennen Carlos had een kruisbandprobleem
Teckel Joep heeft een rug- en nekhernia gehad
Fam. Kras
Teckel Joep heeft een rug- en nekhernia gehad

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?