NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Klein-Aberson
Teckel Lotje begon moeilijk te lopen door een rughernia

Kerst 2003 viel het ons op dat Lotje, onze ruwharige dwergteckel van 11 jaar, moeilijk begon te lopen. Ze kon maar met moeite haar achterpoten een stoepje op krijgen. In de dagen daarna ging het steeds slechter, ze zakte af en toe door haar achterpoten heen. Pijn leek ze niet te hebben. 'S maandags zijn we meteen naar onze dierenarts gegaan. Die constateerde zonder verder onderzoek een rughernia en gaf haar een prednison spuit.

De volgende dag moesten we terugkomen. Aangezien het niet beter ging: nog een spuit, tot 5x toe. En ondertussen ging het steeds slechter, ze kon bijna niet meer lopen. Onze dierenarts had als enige oplossing een operatie, met een slagingskans van 50%. Aangezien we dit niet zagen zitten, zijn we voor een second opinion naar een andere dierenarts gegaan. Die zag nog wel mogelijkheden. Ze probeerde op een alternatieve manier (holistisch) Lotje er weer bovenop te krijgen.

Het ging echter alleen maar slechter, Lotje was inmiddels volledig verlamd aan haar achterpoten, kon haar plas niet meer ophouden en haar darmen functioneerden niet meer. Via deze dierenarts kwamen wij in contact met Dr. Aharon. Toch wel een beetje sceptisch belde ik mw. Aharon op. Zij zei: kijk eerst maar op mijn internetsite en bel me daarna maar terug.

De ervaringen van anderen deed ons besluiten toch naar mw. Aharon toe te gaan. Wij geloofden eigenlijk niet meer in een herstel van Lotje, maar grepen deze laatste kans toch aan. Mw. Aharon was niet negatief over een evt. genezing van Lotje en zei: we proberen het. Het bleek dat haar heup scheef stond. Mw. Aharon zette de heup recht en Lotje bleef meteen op haar pootjes staan. Wij wisten niet wat wij zagen! Het duurde maar een paar seconden, maar toch! Ook heeft zij nog wat rugwervels rechtgezet.

Wij gingen naar huis met de opdracht: 6x per dag Lotje uitrekken. Lotje vond dit helemaal niet erg. Per dag zagen wij verbetering en na 4 dagen kon Lotje alweer lopen!!!! Ze waggelt nog een beetje en zakt soms nog door 1 pootje heen, maar ze is weer vrolijk en poept en plast gewoon weer buiten. Kortom, het gaat hartstikke goed met haar! Dit hadden wij nooit meer verwacht.

Wij zijn Mw. Aharon heel erg dankbaar en hopen dankzij haar nog jaren van Lotje te mogen genieten.

Lees ook de volgende verhalen:
Weimaraner Ayla had een zwakke achterhand en kon niet kwispelen
Emmy en Joost
Weimaraner Ayla had een zwakke achterhand en kon niet kwispelen
Berner Sennen Carlos had een kruisbandprobleem
Fam. Ter Schiphorst
Berner Sennen Carlos had een kruisbandprobleem
Teckel Queenie keeg tot twee keer toe een hernia
Ruud en Marja Swinkels
Teckel Queenie keeg tot twee keer toe een hernia
Teckel Tesca kreeg een acute nekhernia door een val van de stoel
Fam. Reichmann
Teckel Tesca kreeg een acute nekhernia door een val van de stoel

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?