Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Maanen
Teckel Jaap had een hernia

Mag ik onze Jaap even voorstellen: een geweldige ruwhaar teckel van 9 jaar. Samen met onze andere teckel Willem wonen wij in Oudenhoorn.

In 2010 kreeg Jaap last van zijn rug, hij wilde ineens niet meer lopen. Natuurlijk onmiddellijk naar de dierenarts. Een hernia werd geconstateerd. "Houd hem rustig en geef hem pijnstillers", was het advies. Ik vertrouwde het niet en ging het internet op. Bij de teckelclub vond ik enthousiaste verhalen over de behandelingen van mevrouw Aharon.

Direct gebeld en een afspraak gemaakt. Wat een prettige omgeving is het daar in Noorden. Warm welkom. Veel aandacht voor dier en mens. Ik was direct om. Jaap niet. Ondanks dat mevrouw Aharon Jaap een geweldige hond vond, was de liefde duidelijk niet wederzijds. Jaap is een beetje een watje en vindt het allemaal reuze eng. Maar daar hebben we ons niets van aangetrokken. Jaap’s wervels werden gecorrigeerd, andere voeding werd voorgeschreven, medicijnen en 2 weken totale benchrust. Zo, dat viel niet mee. Ook Jaap was er duidelijk niet over te spreken. De hele dag in zo’n kooitje liggen...hij begreep niet waar hij dat aan verdiend had. Maar na 2 weken was er een duidelijke verbetering en mochten we van mevrouw Aharon weer rustig gaan opbouwen.

Helaas in april dit jaar weer rugklachten tijdens onze vakantie in Frankrijk. Direct gezocht naar een gespecialiseerde dierenarts en gevonden...300 kilometer verder in Salon de Provence. Een dieren chiropractor. Hij had het idee dat het Jaap z’n heupen waren. Hij heeft zijn wervels gemanipuleerd en 5 dagen rust voorgeschreven. Na die 5 dagen moest Jaap weer gaan lopen.

Ik had daar niet zo’n goed gevoel over en heb eigenlijk direct de methode van mevrouw Aharon gevolgd. Totale benchrust. Valt niet mee op een camping. Eigenlijk hadden wij nu ook benchrust. We waren veroordeeld tot bij de caravan blijven. Jaap in zijn bench onder een boom, wij ernaast met een wijntje (er zijn heel wat flessen doorheen gegaan). Na twee weken was er wel enige verbetering te zien bij Jaap, maar hij had duidelijk nog pijn. Thuis gekomen direct afspraak gemaakt bij mevrouw Aharon. Zij constateerde nu toch wel een ernstig afwijkende wervelstand. Zij heeft zijn rugwervels weer gecorrigeerd en nogmaals twee weken benchrust voorgeschreven. Ongelooflijk wat zo’n behandeling in combinatie met benchrust doet. Je zag Jaap opknappen. We zijn nog twee keer terug geweest, waarbij zijn wervels weer nagelopen zijn. Het is nu augustus en hij heeft zijn laatste controle gehad. Wij zijn mevrouw Aharon erg dankbaar, want dankzij haar gaat het weer helemaal goed met onze Jaap.

En wat die onbeantwoorde liefde betreft had zij bij de laatste controle wel een hele goede truc om Jaap’s liefde te winnen. Hondensnoepjes in hartvorm. Ik was er weg van, maar Jaap...laten we zeggen dat er een begin is van iets moois.

Lees ook de volgende verhalen:
Jack Russel Sammeke had een hernia
Fam. Dierckx
Jack Russel Sammeke had een hernia
Teckel Cas was door een grote hond gegrepen
Fam. Vink
Teckel Cas was door een grote hond gegrepen
Corgi Docus had een hele zware hernia
Karin Lourier
Corgi Docus had een hele zware hernia
Teckel Dorus wilde niet lopen of eten
Mevr. Broer
Teckel Dorus wilde niet lopen of eten

Een vraag of een afspraak?