NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Kras
Teckel Joep heeft een rug- en nekhernia gehad

Juni 2007

Joep is een standaard ruwhaar teckel van 5 jaar in de kleur black and tan. Dankzij Dorit Aharon is hij weer helemaal gezond en rent weer rond op de hei achter de woelmuizen aan.

Op een dag werden wij door de teckel bemiddeling gebeld dat er een jong teckel reutje van 7 maanden die ochtend was binnengebracht in het asiel in Heemstede en deze moest zo snel mogelijk naar een goed tehuis. Wij hadden al een ruwhaar teckel Max van 1,5 jaar en wij waren op zoek naar een speelkameraadje voor hem. Wij zijn in de auto gesprongen met Max om te kijken of het klikte en vol trots kwamen wij thuis met onze nieuwe aanwinst Joep.

Joep was een hondje die heel veel slechte dingen had meegemaakt in zijn jonge leventje. Hij was het speeltje van de kinderen en hij mocht alleen uit de bench als zij zin hadden om met hem te spelen. Wij hadden de situatie met Joep volledig onderschat. Joep was een zeer angstig hondje, het heeft een jaar geduurd voordat wij hem gewoon aan de riem konden doen en als er hard gesproken of gelachen werd in huis dan kroop hij naar zijn bench. Gelukkig kon hij het goed met Max vinden en met heel veel geduld draaide hij langzaam bij. Volgens onze dierenarts was hij bij zijn fokker goed gesocialiseerd, maar daarna was er een zooitje van gemaakt.

Joep was amper 1 jaar oud toen hij 's middags na het uitlaten niet naar zijn snackje kwam en toen wij het snackje vlak voor zijn neus hielden kroop hij daar naartoe, alleen op zijn voorpoten. Hij kon zijn achterpoten niet meer bewegen. De dierenarts in paniek gebeld en wij moesten gelijk komen. De dierenarts constateerde een directe blokkade in de rug. Joep kreeg verschillende injecties en het was erop of eronder met hem. Gelukkig begon hij de volgende dag weer te lopen. De hele familie was in 'hoera' stemming. Joep ontwikkelde zich tot een leuke teckel met allemaal teckel streken, zoals het model aanpassen van de rieten eetkamerstoelen en het inkorten van het vloerkleed, enz.

Tot vorig jaar september op een zaterdag hij enorm begon te gillen van de pijn. Hij liet ook zijn plas lopen. Wij gelijk naar de dienstdoende dierenarts. Deze kon niets vinden, gaf een pijnstillende injectie en wij moesten na het weekend naar onze eigen dierenarts. Zondagmorgen zat Joep naast ons op de bank en begon weer te gillen en liet zijn plas lopen. Weer naar de dienstdoende dierenarts, deze dacht aan een hernia, maar dat zou de eigen dierenarts de volgende dag verder onderzoeken. Wel weer een pijnstillende injectie gekregen (Joep is een hond die in een stresssituatie buiten zichzelf kan treden. Hij geeft dan geen pijnsignaal af). Wij de volgende dag naar onze dierenarts. Deze kon niets vinden en hij dacht dat Joep zich aanstelde.

Na een dag, vlak voor het uitlaten, begon Joep weer te gillen. Nu was voor ons de maat vol. Wij hebben via de teckelclub het telefoonnummer van Dorit Aharon gekregen en gelijk contact met haar opgenomen. Zij verwees ons door naar een dierenkliniek in Utrecht en wij moesten contact met haar houden. De volgende dag konden wij al terecht in de kliniek en er werd een oude hernia in zijn rug en een nieuwe hernia in zijn nek geconstateerd (operatief moeilijk te behandelen en met alle mogelijke verlammingsverschijnselen). Joep kreeg een prednison behandeling via een infuus en moest zich enkele maanden rustig houden.

Wij hebben voor Joep een oude kinderwagen aangeschaft zodat hij altijd meekon met de dagelijkse wandeling op de hei en hij vond het geweldig vanuit zijn hoge zetel te kunnen blaffen naar andere honden (zie foto).

Na de rustperiode werd er een afspraak gemaakt met Dorit Aharon. Zij heeft Joep aan alle kanten bekeken en al na de eerste behandeling hadden wij een andere hond gekregen. Joep was helemaal nieuw en het werd een hele klus om hem rustig te houden, want dat was de strenge eis van Dorit Aharon: "niet springen en niet hardlopen". Dorit vertelde ons dat een hernia bij een hond van onder 1 jaar nagenoeg niet voorkomt, tenzij er een trauma mee gemoeid is. Na de derde behandeling werd Joep gezond verklaard, maar wij laten hem uit voorzorg toch elk jaar bij Dorit controleren.

Joep heeft zijn oude taak van binnenhuis architect weer op zich genomen. Het vloerkleed is reeds ingekort, fantastisch.

Lees ook de volgende verhalen:
Kelpie aan het werk. Het verhaal van Rick
Mevr. Wijtmans
Kelpie aan het werk. Het verhaal van Rick
Julius, zeven en een half jaar later
Fam. Bosma
Julius, zeven en een half jaar later
Teckel Pukje heeft een hernia operatie gehad
Fam. van Deijk
Teckel Pukje heeft een hernia operatie gehad
Kruising Bonha was geopereerd aan de lage rug
Mevr. Douma
Kruising Bonha was geopereerd aan de lage rug

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?