NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Rob en Jantina
Teckel Floris wilde niet meer lopen

Eind mei, Floris wil niet meer lopen, hij blijft stokstijf staan. Wat nu? Even aankijken? De volgende dag toch naar de dierenarts, wij weten het niet. Advies is bench rust en vooral niet meer lopen. Met pijnstillers en een teckeltje wat niets meer kan, gaan wij naar huis. Hij kan je alleen nog aankijken dat hij het ook niet begrijpt waarom zijn kont niet meer omhoog wil.

Na enkele dagen zit er totaal geen verbetering in. Wat nu? Dan maar zoeken op internet. Bij de teckelclub vinden wij een adres en bij de fokker krijgen wij hetzelfde adres. Dokter Aharon in Noorden moet ons kunnen helpen. "Zij heeft heel goede resultaten met teckels", was het advies. Dus wij hebben gelijk een afspraak gemaakt.

Wij mochten de volgende dag komen. Intake gesprek gehad en mevrouw Aharon liet ons zien waar de verschoven wervels zaten in de rug van Floris, precies midden bovenop. De oorzaak kan zijn dat hij in een sprong zijn rug heeft verdraaid waardoor de wervels zijn verschoven. Dit geeft dezelfde klachten als die van een hernia.

Floris is op een apart kussentje neergelegd en de dokter heeft met relatief weinig kracht de wervels terug gezet op de goede plek. Floris gaf geen kik en vond het allemaal prima. De volgende dag kon hij gelijk van de pijnstillers af.

Je zag dat Floris per dag beter werd. Hij moest nog wel bench rust houden, maar de achterpootjes wilden wel alweer meedoen. Wat waren wij blij. Wij moesten rustig aandoen en Floris mocht af en toe 5 minuten los lopen door de tuin. Even scharrelen, wat had hij dat gemist. Het koppie werd per dag vrolijker. Hij mocht weer lekkere luchten inhaleren en daar ben je tenslotte toch hond voor om alles via je neus te controleren in je tuin.

Na de eerste behandeling door dokter Aharon was de tweede behandeling na veertien dagen. Daar aangekomen zag dokter Aharon hoe "goed" ons teckeltje alweer liep (een beetje met een dronken achterzijde, maar toch). Onze Floris liet gelijk zien dat hij alweer op drie poten kon plassen, daar ben je tenslotte een reu voor nietwaar. Zelfs dokter Aharon vond dat hij snel veel beter was geworden. Zij vroeg lachend aan ons: "is dat hetzelfde teckeltje als veertien dagen geleden?" Ja, dat was hetzelfde teckeltje.

Wij hebben nog een adres gekregen van onze eigen dierenarts van een fysiotherapeut in Harmelen, Elma Bakker. Zij is gespecialiseerd in het trainen van de juiste spieren bij honden die extra hulp nodig hebben om hun spieren weer krachtig te krijgen. Dit gebeurd in warm water en met een lopende band. Ook hier heeft onze Floris alle aandacht gehad en ging goed vooruit. Vooral de spieren van de achterzijde werden zo op de juiste manier belast en werden sterker.

Nu is het november en Floris loopt weer als vanouds. Samen op de heide lopen wij met gemak van Hilversum naar Bussum, kopje koffie drinken en een slokje water en dan lopen we weer terug naar Hilversum. Hij lijkt nergens meer last van te hebben, loopt even zo vrolijk mee en veelal voorop. Onze Floris is weer terug.

Wij gaan nog een keer voor controle bij dokter Aharon in maart volgend jaar en gebruiken speciale korrels voor de gewrichten, verder niets. Wij zijn blijde en trotse eigenaren van Floris, onze ruwharige teckel, hij doet het goed. Dus lieve lezers, geef de moed niet op, want "soms" komt echt alles weer goed.

Lees ook de volgende verhalen:
Duitse Herder Mazzal wilde niet meer springen
Mevr. Engelkamp
Duitse Herder Mazzal wilde niet meer springen
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen
Dhr. Kopp
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Mevr. Luiten
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Twee en een half jaar na de eerste verlamming
Mevr. Balk
Twee en een half jaar na de eerste verlamming

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?