Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Ghielen
Teckel Sjakkel had een forse hernia

Op donderdag 4 december 2008 ging het met onze teckel Sjakkel van 6 jaar helemaal mis. Toen ik thuis kwam en haar uit de bench wilde laten, lukte dat niet, zij was verlamd en kon zich alleen met de voorpootjes voortbewegen. Het achterlijfje sleepte ze achter zich aan. Meteen heb ik de dierenarts gebeld en wij konden direct komen.

De dierenarts heeft haar onderzocht en constateerde dat ze verlammingsverschijnselen had. Sjakkel reageerde niet op prikkels en kreeg een injectie. De twee dagen erna (vrijdag en zaterdag) terug naar de dierenarts om te kijken of er verbetering was en alle twee de dagen kreeg ze een injectie. Sjakkel reageerde nog steeds niet op de prikkels, kon niet zelfstandig haar behoefte doen en met plassen moesten wij haar blaas leeg drukken.

Het was vreselijk om ons meisje zo te zien lijden. De dierenarts gaf ons weinig hoop en liet al iets vallen over inslapen. Maar intussen hadden wij al op internet gekeken en waren op de site van Dr. Aharon, www.kreupeldier.nl, terecht gekomen.

Het was zaterdag en weekend en daarom hebben wij het antwoordapparaat van Dr. Aharon ingesproken, ons verhaal verteld en haar gevraagd of zij nog iets voor ons zou kunnen doen. Nog diezelfde avond belde zij terug, om te informeren hoe het inmiddels was en gaf ons advies wat te doen. Wij maakten een afspraak bij haar voor een consult op maandag 8 december.

Toen wij die morgen in Noorden bij Dr. Aharon waren, heeft zij Sjakkel onderzocht en behandeld. Sjakkel had een forse hernia, want op de schaal van 0 tot 5 scoorde zij een 3. Dr. Aharon schreef rust, rust en rust voor en vroeg ons anderhalve week later terug te komen. Op 19 december gingen wij terug naar Noorden en er was vooruitgang. Sjakkel kon al heel even op haar benen staan, wel heel wankel, ze viel bijna gelijk weer om, maar er was wel iets vooruitgang.

Nu kregen wij de opdracht om enkele keren per dag bepaalde oefeningen te doen. Rust bleef nog steeds de hoofdzaak. Daarna ging het iedere dag, beetje bij beetje, beter met haar. Kort geleden zijn wij nog een keer op controle geweest en Dr. Aharon hoeft Sjakkel niet meer te zien, ons meisje is genezen verklaard .

Het gaat nu heel goed met Sjakkel. Ze bruist van de energie en gaat elke dag ruim 1 uur mee wandelen in de velden. Daar mag ze vrij rondlopen en hoeft niet aangelijnd te blijven. Wel houden wij via de mail contact over het welzijn van Sjakkel.

Wij zijn Dr. Aharon heel erg dankbaar, want dankzij haar genieten wij nog iedere dag met volle teugen van Sjakkel.

Lees ook de volgende verhalen:
Border Collie Blizz liep met 8 maanden een blessure op
Mevr. Bolwijn
Border Collie Blizz liep met 8 maanden een blessure op
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Fam. Buren
Duitse Herder Lasco moest stoppen met de sport
Tatra-honden Boris en Tarah hadden beide last van hun rug
Mevr. Timmer
Tatra-honden Boris en Tarah hadden beide last van hun rug
Joep is uiteindelijk overleden aan hartklachten
Fam. Smedts
Joep is uiteindelijk overleden aan hartklachten

Een vraag of een afspraak?