NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. de Haan
Teckel Fleur had haar rug ernstig geblesseerd

Onze 3,5 jaar oude teckels Indy & Fleur (zusjes) waren in ons net aangelegde tuin aan het ravotten toen wij Fleur hoorden kermen van de pijn. Aangezien dat zelden of nooit voorkomt, wisten wij gelijk al dat het goed fout was. Fleur liep mank en kon af toe niet op haar achterpoten staan. Direct zijn wij naar de dierenarts gereden. Daar kon Fleur nog redelijk goed lopen, alleen zei de arts dat ze waarschijnlijk haar rug had geblesseerd. Hij gaf ons prednison mee en wij moesten de volgende dag terugkomen.

Die avond ging het helemaal verkeerd met Fleur. Ze raakte helemaal verlamd aan de achterzijde en wij moesten haar helpen met haar behoefte. De volgende dag naar onze dierenarts. Die had slecht nieuws. Fleur haar rug was dermate geblesseerd dat ze moest worden geopereerd. De arts vertelde wel dat ze dan misschien niet helemaal goed uit de operatie terug kan komen. Als laatste optie was het laten inslapen van Fleur. Onze wereld stortte op dat moment in.

Thuisgekomen lieten we het er niet bij zitten. Gelijk hebben wij het internet geraadpleegd en na een half uurtje zoeken, kwamen we op de site van mevrouw Aharon terecht. Op de site staan allemaal positieve verhalen van lotgenoten en zodoende hebben wij een afspraak gemaakt voor een consult.

Mevrouw Aharon keek zorgelijk naar onze Fleur, maar nadat er was geconstateerd dat er nog gevoel in Fleur haar achterpoten was, konden we nog een stille hoop hebben op herstel. Met het advies en oefeningen van mevrouw Aharon en haar ruggenwervels weer in een goede baan gezet, gingen we toch naar huis met een sprankje hoop.

Twee weken lang moesten we Fleur helpen met alles wat ze wilde, kochten voor het stimuleren van de spieren een zwembadje voor haar en deden de oefeningen. Toen gebeurde het, een wonder, ze begon weer aanstalten te geven om te lopen. Toen werden wij natuurlijk dolenthousiast en volharden in de oefeningen van mevrouw Aharon. Daardoor ging het steeds beter. Nu, een jaar later, huppelt en ravot ze weer. Gelukkig kan ze nog samen met haar zusje genieten van onze tuin en bos.

Wij zijn mevrouw Aharon voor eeuwig dankbaar en we zullen haar, mocht het zich voordoen, bij iedereen aanbevelen. Voor degenen die met hetzelfde probleem zitten en dit lezen, blijf hoop houden dat het goed komt en blijf in de oefeningen en advies van mevrouw Aharon volharden.

Jeff & Jacqueline

Lees ook de volgende verhalen:
Kat Orchkidea liep mank
Fam. Krooshoop
Kat Orchkidea liep mank
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Sophie Wouters en Rob Maillé
Franse Bulldog Chef had een flinke nekhernia
Julius: Afscheid van een echte vriend
Fam. Bosma
Julius: Afscheid van een echte vriend
Het gaat supergoed met Steve.
Nick Middelberg
Het gaat supergoed met Steve.

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?