Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Brank
Franse Bulldog Noa had een nekhernia en een aangeboren afwijking

Oktober 2013

Wij zijn al een aantal keer bij dr. Aharon geweest met onze Franse Bulldog Noa. Noa is een drukke spring grage hond die al vaker af en toe last van haar rug heeft gehad. Na een bezoekje aan dr. Aharon, waar ze dan al weer recht werd gezet, ging het steeds weer beter.

Anderhalf jaar geleden zijn we naar Curaçao verhuisd en we hebben het hier goed naar onze zin. Met Noa ging het ook goed, tot ze begin juni ineens last van haar rug kreeg en niet meer op de bank kon springen. We hebben haar veel rust gegeven en pijnstillers maar dat hielp niet echt en na ongeveer anderhalve week raakte langzaam haar linker voorpoot en toen haar achterpoot verlamd. Ze zakte er steeds doorheen en kon ze niet goed neerzetten.

Het is op het eiland niet mogelijk om een MRI te maken, dus hebben we een foto laten maken waar de dierenarts wel iets op dacht te zien maar dit was niet heel duidelijk. Na telefonisch met dr. Aharon gesproken te hebben, en omdat Noa toch bij ons hoort en we niet zomaar op wilden geven, hebben we besloten met haar naar Nederland te gaan om bij dr. Aharon langs te gaan in de hoop dat dit voldoende zou zijn.

Vrijdagochtend om 10u aangekomen op Schiphol zijn we direct doorgegaan naar dr. Aharon. Zij zag direct dat het ernstiger was met Noa en stuurde ons direct door naar Dordrecht om daar een MRI te laten maken. Daar bleek om 17:00u dat Noa een nekhernia had en een aangeboren afwijking in haar nek. De arts heeft een lange tijd met dr. Aharon aan de telefoon gezeten zodat zij precies wist wat er aan de hand was en zij ons ook verder kon adviseren.

Het kwam er op neer dat we de keuze hadden tussen een zware operatie of Noa in te laten slapen. Dr. Aharon heeft goed doorgevraagd bij de arts en na overleg met haar hebben we besloten Noa te laten opereren aan haar nekhernia en de afwijking.

Maandagochtend hebben we haar naar Dordrecht gebracht en is ze geopereerd. Het was een zware operatie waarbij de nekhernia al een tijdje op zijn plek had gezeten en dus moeilijk te verwijderen was. Omdat het langer duurde dan verwacht, heeft de arts besloten de tweede plek niet te opereren en Noa uit haar narcose te halen. Noa heeft 4 dagen in het ziekenhuis gelogeerd en ik moest na 2 dagen weer op het vliegtuig terug naar Curaçao.

Na overleg met dr. Aharon en de arts in Dordrecht hebben we besloten het 3 weken aan te kijken en dan te besluiten of Noa nog een keer geopereerd moest worden. Noa bleef bij mijn moeder in Nederland om te herstellen van de zware operatie en dr. Aharon beloofde haar te begeleiden in haar herstel.

Drie weken benchrust en heel veel liefde later is Noa weer bij dr. Aharon langsgegaan en daarna naar Dordrecht. Bewegen ging een stuk beter en er werd besloten de tweede operatie niet te doen aangezien Noa wel hoge koorts had maar redelijk goed liep en al haar hele leven met de aangeboren afwijking loopt. De koorts bleek later karpattenziekte te zijn (een honden ziekte van Curaçao die veroorzaakt wordt door teken) en heeft Noa bijna het leven gekost maar toen ze, na overleg met onze dierenarts op Curaçao, eenmaal de juiste medicijnen had, is ze hier ook van opgeknapt.

Het is een zware weg geweest voor Noa en mijn moeder die dagelijks met haar bezig is geweest. Dr. Aharon is er de hele tijd geweest voor advies en overleg. Toen wij na 6 weken weer in Nederland kwamen, ging het weer een stuk beter met Noa. Haar nekhaar begon weer te groeien en ze kon weer goed lopen. We zijn bij dr. Aharon langs geweest die Noa nog een keer behandeld en bekeken heeft en ook erg tevreden was met het resultaat.

We zijn erg blij met onze beslissing om Noa te laten opereren. De artsen waren erg lief voor haar en hebben goed meegedacht. Dr Aharon heeft ons en Noa begeleid in het herstel en de beslissingen die we moesten nemen. We zijn inmiddels weer terug op Curaçao met Noa en hopen nog lang van ons hondje te mogen genieten. Ze speelt weer en rent en zwemt in de zee. Wel merken we dat ze iets voorzichtiger is met grote honden die tegen haar opspringen, maar verder is het weer onze blije kleine Franse Bull.

Lees ook de volgende verhalen:
Bolognezer Liza herstelde onvoldoende na operatie
Fam. van der woude
Bolognezer Liza herstelde onvoldoende na operatie
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Fam. Hellingman
Loekie twee jaar na de dubbele hernia
Husky Gringo is het slagschip van ons sledehondenteam
Trudi Nieuwerf
Husky Gringo is het slagschip van ons sledehondenteam
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Mevr. Palli
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen

Een vraag of een afspraak?