Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Raayen
Labrador Argus had een gescheurde spier door zwaar apport

Argus begon mank te lopen na een zwaar apport van een dummy. Na een tijd rustig aan te hebben gedaan was het nog steeds niet over. Eerst naar de dierenarts, toch maar foto’s gemaakt. Zij konden niks vinden, maar dachten misschien wel aan botafwijkingen en verwezen ons door naar een orthotherapeut voor een eventuele operatie. Daar zijn we behoorlijk van geschrokken. Argus is een zeer gedreven hond tijdens de jacht van mijn man, was dat dan nu over?

Via kennissen in ons dorp, kwamen we te weten over Dr. Aharon. Zij had goede resultaten geboekt met hun hond. Na haar onderzoek van Argus, kwam ze erachter dat het echter geen botafwijking was, die waren zelfs zeer goed, maar dat het mank lopen het gevolg was van een gescheurde spier (ooit veroorzaakt door het zware apport).

Zij adviseerde ons bepaalde dingen anders te doen en sommige zelfs te laten voor een tijd. Met behulp van een pijnstiller en massages proberen we de spieren weer soepel te maken.

Het heeft zijn tijd nodig gehad, maar we kunnen met blijheid zeggen dat Argus weer volop meedraait in de jacht. Wel rekening houdend dat het toch altijd zijn zwakke plek blijft.

Lees ook de volgende verhalen:
De sportkeuring van Amie
Fam. van Vierbergen
De sportkeuring van Amie
Kurt, mijn liefste maatje.
Edith Hagens
Kurt, mijn liefste maatje.
Australian Labradoodle Jeff trok zijn rechter achterpoot op
Fam. Penning
Australian Labradoodle Jeff trok zijn rechter achterpoot op
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen
Dhr. Kopp
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen

Een vraag of een afspraak?