NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Raayen
Labrador Argus had een gescheurde spier door zwaar apport

Argus begon mank te lopen na een zwaar apport van een dummy. Na een tijd rustig aan te hebben gedaan was het nog steeds niet over. Eerst naar de dierenarts, toch maar foto’s gemaakt. Zij konden niks vinden, maar dachten misschien wel aan botafwijkingen en verwezen ons door naar een orthotherapeut voor een eventuele operatie. Daar zijn we behoorlijk van geschrokken. Argus is een zeer gedreven hond tijdens de jacht van mijn man, was dat dan nu over?

Via kennissen in ons dorp, kwamen we te weten over Dr. Aharon. Zij had goede resultaten geboekt met hun hond. Na haar onderzoek van Argus, kwam ze erachter dat het echter geen botafwijking was, die waren zelfs zeer goed, maar dat het mank lopen het gevolg was van een gescheurde spier (ooit veroorzaakt door het zware apport).

Zij adviseerde ons bepaalde dingen anders te doen en sommige zelfs te laten voor een tijd. Met behulp van een pijnstiller en massages proberen we de spieren weer soepel te maken.

Het heeft zijn tijd nodig gehad, maar we kunnen met blijheid zeggen dat Argus weer volop meedraait in de jacht. Wel rekening houdend dat het toch altijd zijn zwakke plek blijft.

Lees ook de volgende verhalen:
Update: Nikkie haar gedrag naar andere honden is nu goed
Tonny
Update: Nikkie haar gedrag naar andere honden is nu goed
Teckel Gioia had hernia graad 2
N. Esser
Teckel Gioia had hernia graad 2
Puck, kameraad en vriend
Jan en Trudy Sterk
Puck, kameraad en vriend
Teckel Kiki had al verschillende keren een hernia gehad
Kim Bonhof
Teckel Kiki had al verschillende keren een hernia gehad

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?