Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. de Waard-Wingelaar
Jack Russel Mickey had toch geen probleem in zijn koppie

Mickey is een superleuke Jack Russel van 12 jaar en nog steeds erg levendig en speels. Eind juni 2011 komen we terug van een leuke vakantie in Drenthe. Vier dagen is hij echt ziek en moet drie keer per dag overgeven. Onze dierenarts denkt aan een zware allergieaanval; hij krijgt een injectie en antibraaktabletten, daarna afwachten.

Het overgeven stopt, maar hij is erg futloos. Hij staat niet stevig op de achterpoten, wankelt, valt soms om en loopt ook erg langzaam. Hij wordt zieker en we gaan met spoed naar de dierenarts.

Na een uitgebreid onderzoek, ook buiten met lopen, op en af de stoepranden; zegt onze dierenarts dat we rekening moeten houden met een probleem in het centrale zenuwstelsel; denk aan een hersentumor, TIA of hersenbloeding. Wat zijn we daarvan geschrokken! Hij kreeg voor een aantal weken Prednison en daar knapte hij wel wat van op.

Onze eigen dierenarts stelde voor om naar dokter Aharon te gaan. Dus 21 september zijn we naar Noorden afgereisd. Dokter Aharon vond hem een "dronkemans loopje" hebben. Ze heeft een paar wervels in de rug rechtgezet, maar kan een probleem in het koppie nog niet uitsluiten. Ook kan het een tumor in de rug zijn, een blessure of een hernia.

Toch gaan wij hiermee hoopvol naar huis en thuis passen we het huis aan. Mand weg, voerbakken hoger gezet, tuin afgezet, speeltjes opgeruimd, hekje bij de voordeur en de deurbel uit, een drempel is nog te hoog. Het is nu twee weken RUST, alleen buiten poepen en plassen en verder niets.

Na twee weken komen we weer op controle, hij loopt steviger en vlotter. Nu mogen we vier keer per dag 10 minuten wandelen, verder nog heel rustig aan doen.

Na vier weken hebben we een belafspraak, Mickey is hetzelfde gebleven. Voorzichtig mag hij weer een beetje spelen, we kopen een extra vloerkleed zodat hij niet uit kan glijden.

Januari 2012, ruim twee maanden later, gaan we weer voor controle. Inmiddels gaat het heel erg goed met Mickey. Er zijn vele verbeteringen. Hij wil weer graag mee uit, kan weer spelen, loopt veel steviger en hij eet ook weer beter. Mickey is weer een gelukkig en blij hondje, inmiddels door ons iets meer verwend. Helemaal de oude is hij niet meer, maar we zijn heel erg tevreden zoals hij nu is.

Dr. Aharon is ook blij met het resultaat en we kunnen nu een rugtumor en iets in het koppie wel uitsluiten! Er blijft dus een blessure of hernia over en dit vinden wij heel goed nieuws. We zijn blij dat onze dierenarts ons heeft doorgestuurd en dat dr. Aharon hem zo goed heeft behandeld.

Met vriendelijke groeten,

Baasje en vrouwtje van Mickey

Lees ook de volgende verhalen:
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Mevr. Luiten
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Geen vraag maar een groot dank je wel van Poppy de Schnauzer
Martin en Ingrid
Geen vraag maar een groot dank je wel van Poppy de Schnauzer
Kruising Bonha was geopereerd aan de lage rug
Mevr. Douma
Kruising Bonha was geopereerd aan de lage rug
Tervuerense Herders Ingmar en Grando hadden beide klachten
Fam. Evertse
Tervuerense Herders Ingmar en Grando hadden beide klachten

Een vraag of een afspraak?