NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. Visser en dhr. Labry
Een jonge geest in een oud lichaam

In het voorjaar van 2010 kreeg onze kruising Flatcoated Retriever Senna, toen net 13 jaar, last van uitvalverschijnselen. Ze zakte door al haar poten heen en gilde van de pijn. Het was echt vreselijk. Onze eigen dierenarts had pijnstilling voorgeschreven maar dat had nauwelijks effect en ze wilden/konden verder eigenlijk niets doen.

Toevallig was een vriendin van ons kort daarvoor naar de kliniek van dr. Aharon geweest en daar was ze erg enthousiast over. We hebben toen gebeld en konden gelukkig (bij uitzondering) de volgende dag al terecht, in Schaijk.

In eerste instantie was dr. Aharon weinig optimistisch, maar na de röntgenfoto's te hebben bekeken, zag ze wel mogelijkheden voor een behandeling. Na de eerste behandeling was Senna eigenlijk al 'beter'. Sindsdien noemden we dr. Aharon bij ons thuis de 'toverdokter'.

Senna was een extreem actieve hond die alleen maar wilde rennen, zwemmen, met de bal spelen en met onze andere hond spelen. Als er maar actie was. Helaas kreeg ze al op vroege leeftijd last van artrose in haar linkerschouder en van spondylose. Met aangepaste bewegingen (niet meer achter de bal aan), supplementen en af en toe een pijnstiller kuur is het een tijd lang goed gegaan, tot die dag in het voorjaar van 2010.

Na de eerste behandeling zijn we regelmatig terug geweest, soms na 2 maanden, soms na 3 maanden. Senna gaf het altijd goed aan wanneer ze weer aan een behandeling toe was. Na de behandeling was ze altijd een dagje een beetje moe, maar daarna was ze weer als vanouds en vlogen de meubels weer de kamer door terwijl ze met onze andere hond aan het spelen was en kwam ze weer elke avond aan ons de bal brengen, want ze wilde zo graag spelen.

Een groot compliment van dr. Aharon was toen ze Senna weer een keer zag en zei :"dit is geen hond van veertien, maar van tien, nee van zeven!"

Senna wilde nog wel, maar haar hart helaas niet meer. Op 27 november 2011 is zij thuis overleden door hartfalen. Tot de dag voor haar dood is ze actief en zonder pijn gebleven en dankzij de praktijk van dr. Aharon hebben wij langer van haar kunnen genieten. Senna is net geen 15 jaar geworden.

Lees ook de volgende verhalen:
Labrador Argus had een gescheurde spier door zwaar apport
Fam. van Raayen
Labrador Argus had een gescheurde spier door zwaar apport
Julius: Afscheid van een echte vriend
Fam. Bosma
Julius: Afscheid van een echte vriend
Galgo Vida en Lucas hadden allebei rugproblemen
Fam. Adriaanse
Galgo Vida en Lucas hadden allebei rugproblemen
Taran de gepensioneerde reddingshond
Dhr. van Deelen
Taran de gepensioneerde reddingshond

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?