NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Evertse
Tervuerense Herders Ingmar en Grando hadden beide klachten

In februari is het ongeveer 4 jaar geleden dat wij kennis maakten met de praktijk van Drs. D. C. Aharon. Onze Tervuerense Herder Ingmar had zijn poot of rug geblesseerd met Agility. Wij, of beter ik en mijn hond Ingmar, waren helemaal gek van Agility dus ik dacht meteen: nou jongens, dat is dan einde verhaal. Een rugblessure is toch geen kleinigheid, want een rug is erg kwetsbaar.

Tot mijn verbazing was de reactie van Drs. Aharon echter niet van: waar ben je aan begonnen met die hond en rustig aan. Nee hoor. Nadat ze hem had behandeld, iets recht had gezet in zijn rug, kregen wij een hoeveelheid oefenstof mee en de opdracht om thuis te oefenen en dan werd Ingmar over enige tijd nog eens bekeken. Na een paar maanden konden we weer samen lekker Behendigheid doen.

Zo’n twee jaar geleden kreeg Ingmar na een wedstrijd opeens heel veel pijn. Drs. Aharon gebeld, maar zij was helaas met vakantie (wat haar natuurlijk van ganser harte is gegund, maar op dat moment niet erg goed uit kwam voor ons). Via onze eigen dierenarts zijn we in Antwerpen terecht gekomen bij Dr. L. Janssen. Hij dacht aan een hernia en heeft dus direct een spuit gegeven, welke een paar weken moest werken.

Helaas, na een paar dagen was deze injectie uitgewerkt en kwam de pijn terug. Gelukkig konden we vrij snel hierna weer bij Drs. Aharon terecht. Na overleg tussen haar en de arts in Antwerpen heeft Drs. Aharon de behandeling van Ingmar weer overgenomen. Er zat namelijk volgens Drs. Aharon iets niet goed in zijn rug. Zij heeft dit weer in de goede stand gezet en na wat rust en therapie konden we weer Behendigheid doen.

Nu zijn we weer twee jaar verder en Ingmar wordt in mei 10 jaar. Nu hebben we hem eindelijk voor verdere wedstrijden ingeschreven bij de Veteranen. Qua gezondheid en enthousiasme kan hij nog snel en hoog genoeg meekomen, maar we zijn zuinig op hem en willen nog lang plezier aan hem beleven.

Inmiddels is er bij ons een tweede Tervuerense Herder bijgekomen en ook met hem zijn we druk aan het trainen voor Behendigheid. Mijn man en ik zijn van mening dat als je met je hond aan sport gaat doen, het eigenlijk een vereiste is dat deze hond een Orthomanuele Sportkeuring ondergaat.

Op een gegeven moment veranderde het gedrag van deze tweede hond, Grando genaamd. Hij werd door een gedragsdeskundige bekeken en die vermoedde dat deze hond ergens pijn had. Dus, afspraak gemaakt met Drs. Aharon en ja hoor, zij constateerde dat er een paar halswervels niet goed zaten. Logisch dat je dan niet lekker in je vel zit. Zij heeft de wervels weer goed gezet en dus was dat ook weer verholpen.

Grando had ook reeds ongeveer een jaar lang een oorontsteking waar we van alles aan hebben laten doen, maar niets hielp. Totdat we daarover bij de eerst volgende controle van de halswervels bij Grando met Drs. Aharon spraken. Haar assistente kreeg de opdracht om voor ons een afspraak te maken bij een KNO dierenarts in Almkerk. We konden meteen de volgende week ’s maandags terecht. Het gaat inmiddels gelukkig ook met zijn oor redelijk goed. We zullen het maar gauw afkloppen.

Wat wij zo fijn vinden van Drs. Aharon is, dat ze je niet aan het lijntje houdt, precies zegt wat ze ervan vindt en als ze denkt dat ze je niet kan helpen er niet omheen draait en het je gewoon zegt. Hierbij laat ze ook het dier in zijn/haar waarde.

Drs. Dorit Aharon, wij waarderen je heel erg en zijn blij dat we toentertijd bij jou terecht zijn gekomen. Je zult ons, met onze twee kanjers Ingmar en Grando, dan ook op de jaarlijkse controle terug zien. Hopelijk niet te vaak tussentijds, want dan zijn er problemen.

Groetjes van familie Evertse en een poot van Ingmar en Grando.

P.S. “Ook met onze Tino, een herplaatser Tervurenze Herder lopen wij bij Drs. Aharon voor een jaarlijkse controle”. Een heerlijke hond , waar we nog enorm veel plezier aan beleven.

Lees ook de volgende verhalen:
Poes Tochka was chagrijnig door pijn
Mevr. Nijssen
Poes Tochka was chagrijnig door pijn
Teckel Scooter had een ernstige hernia
R. van Beek en M. Lam
Teckel Scooter had een ernstige hernia
Tatra-honden Boris en Tarah hadden beide last van hun rug
Mevr. Timmer
Tatra-honden Boris en Tarah hadden beide last van hun rug
DJ kreeg acuut een ernstige hernia
Fam. Langedijk
DJ kreeg acuut een ernstige hernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?