NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Manon Le Blanc
Australian Shepherd Payute had zijn kniebanden verrekt

In september 2007 had onze Australian Shepherd Payute z'n kniebanden flink verrekt tijdens een dekking. Net op het punt dat hij in de behendigheid op promotie naar de B2 klasse stond. Hij was toen 6 jaar.

Na wat rust en foto's bij de dierenarts zijn we in uw praktijk terecht gekomen. E.e.a. in de rug en bekken werd rechtgezet en we kregen een bewegingsadvies mee voor de revalidatie van de knie. Dat betekende veel rechtlijnig wandelen aan de lijn en daarna wat fietsen of hardlopen met hem.

Máááánden zijn we hiermee bezig geweest en uiteindelijk, na ruim een half jaar, zijn we weer voorzichtig begonnen met behendigheid. Helaas werd hij in die periode ernstig ziek waardoor we de training weer moesten staken.

Toen hij daarvan hersteld was en hij weer voorzichtig begon met de training, is tijdens een wandeling z'n andere knie ernstig geblesseerd geraakt. Weer kwamen we in uw praktijk en weer werd hij met succes behandeld. Ook nu weer een bewegingsprogramma, maar deze keer duurde het helaas wel langer om goed te herstellen.

Na 9 maanden was het pas helemaal goed en kon hij weer behendigheid gaan trainen. Omdat ik hem niet meer op hoog niveau wilde belasten, is hij (toen 8 jaar oud) in de veteranenklasse behendigheid beland en dat heeft hij erg goed gedaan.

Probleemloos heeft hij nu al 1,5 jaar getraind en 1 jaar lang wedstrijden gelopen met af en toe een leuke prijs. Nu, november 2010, is hij weer helemaal gecheckt in uw praktijk en kan ik met een gerust hart verder gaan met onze grote passie behendigheid.

Payute vindt het geweldig om bij jullie in de praktijk te komen. Hij sleurt me het tuinpad op, kwispelt, is heel happy en voelt zich erg op z'n gemak en na de behandeling is hij heel erg relaxed. In ieder geval tot volgend jaar...bij z'n volgende APK :)

Manon Le Blanc en de Australian Shepherd Payute.

Lees ook de volgende verhalen:
Loekie is exact 6 jaar na zijn hernia overleden
Fam. Hellingman
Loekie is exact 6 jaar na zijn hernia overleden
Teckel Dani krijgt meer beweging dankzij nieuwe vriend
Mevr. Jager
Teckel Dani krijgt meer beweging dankzij nieuwe vriend
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen
Dhr. Kopp
Mechelse Herder Nero had wat moeite met springen
Zweethond in actie: Billy de Weimaraner
Marjolein Kamman
Zweethond in actie: Billy de Weimaraner

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?