NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Madou
Duitse Herder Knoet vertoonde ontwijkgedrag

April 2011

We hebben destijds gekozen voor deze bloedlijnen omdat wij op zoek waren naar een belastbare harde hond. Als pup gekocht, super nieuwsgierig, altijd ergens in willen kruipen op zoek naar iets (nu nog steeds) en zeer alert.

Met 10 maanden begonnen met trainen. Ik had toen al in de gaten dat deze hond getalenteerd was voor het I.P.O. werk in alle opzichten (zeer veel werkdrift). Toen we voorzichtig begonnen met de springoefeningen merkte ik al snel dat hier iets niet klopte. Hij vertoonde ontwijkgedrag maar piepte nooit (dat deed hij trouwens bij een correctie ook nooit).

We dachten eerst: hij houdt ons voor het lapje...maar dit probleem bleef, ook al werd hij onder druk gezet. Foto’s van heupen en ellebogen waren al gemaakt en alles was supergoed in orde (dachten wij). We hebben weer nieuwe foto’s laten maken, ditmaal ook van de rug. Wederom was op alle foto’s geen duidelijke afwijking te zien.

Wat nu? De dierenarts verwees ons door naar mevrouw Aharon. Afspraak gemaakt en alle foto’s meegenomen. Zij heeft de foto’s bekeken en constateerde afwijkende wervelstanden in de lage rug. Mevrouw Aharon heeft Knoet behandeld en alle wervels weer recht gezet.

De eerste twee dagen na de behandeling merkte ik niets. Toen begon hij te manken. Dan links, dan rechts, dan weer vóór dan weer achter. Dit bleek normaal te zijn. De hond gaat namelijk zijn lijf en spieren anders gebruiken en na één week was alles weer prima. We zijn toen weer voorzichtig begonnen met springen.

Het heeft nog ongeveer 6 maanden tussen de oortjes gezeten, daarna nooit meer problemen met springen gehad, hij vliegt er nu over. Hij heeft altijd veel plezier in zijn werk gehad en nu nog veel meer, het is een SUPER-SPORTHOND geworden.

Beste mensen, sporthond of huishond, als je problemen vermoedt in de rug of er is twijfel, ga naar mevrouw Aharon en laat het controleren (baat het niet dan schaad het niet). Wij zijn in ieder geval blij dat we dit hebben laten checken en we laten het elk jaar opnieuw controleren. Knoet is nu 4,5 jaar en er zijn nooit meer problemen geweest.

Lees ook de volgende verhalen:
Duitse Herder Sparky heeft HD en artrose in beide heupen
Fam. Verhoeff
Duitse Herder Sparky heeft HD en artrose in beide heupen
Dobermann Sly heeft het Wobbler syndroom
Familie Den Toom
Dobermann Sly heeft het Wobbler syndroom
Groenendaeler Merte kreeg na een heupoperatie toch weer last
Fam. Hendriks
Groenendaeler Merte kreeg na een heupoperatie toch weer last
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot
R. en E. Scheffer
Kruising Bouvier Astor liep erg mank met zijn linker voorpoot

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?