NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. van Tol
Puppykeuringen

Twee jaar geleden leerde ik Dr. Aharon kennen op een dag voor dierenartsen/fokkers waar zij een lezing gaf over haar werk. Ik had een pupje bij me en zo raakten we aan de praat. Ze adviseerde mij om het pupje tussen de 12-16 weken door haar te laten controleren met een puppykeuring, vooral omdat het een werkhondje was waar mee gefrisbeed zou gaan worden.

Deus was een rescue hondje en ik wilde hem graag goed herplaatsen. Dus toen meneer oud genoeg was ging hij mee naar Noorden. Werd daar gecontroleerd en bleek dat het een super gezond manneke was. (Ondertussen is hij herplaatst en leeft gelukkig bij zijn eigenaar).

Dit en mijn eigen honden hebben mij wel geleerd dat er veel fout kan gaan in de ontwikkeling van honden. Dus toen ik met mijn Australian Shepherd ging fokken is ook deze door Dr. Aharon nagekeken (ondanks dat er ook een officiële HD foto is gemaakt). Ook wilde ik dat alle pups die uit MatzyMatzy geboren werden door Dr. Aharon nagekeken zouden worden in de periode 12 - 16 weken. Dit was ook opgenomen in het verkoopcontract.

Alle pups zijn op de leeftijd van 15 weken nagekeken en toen bleek dus dat er al 5 pups waren die door een trauma een gewrichtsprobleem hadden. Gelukkig kon Dr. Aharon het bij alle pups corrigeren. Maar wat als deze puppen niet gecontroleerd waren en doorgelopen hadden met deze problemen? Geen van de eigenaren hadden opgemerkt dat er iets niet goed was.

Daarom mijn advies aan alle fokkers en puppy eigenaren: Laat uw pup controleren, het is meer dan de moeite waard en ik denk dat het heel veel gewrichts narigheid kan voorkomen. Een pup is veel kwetsbaarder dan wij denken. Mijn pupkopers vertelden verhalen als: de pup is geraakt door een voetbal, mijn pup heeft gespeeld met een grote hond die te ruw was etc.....

Met andere woorden, een ongeluk ligt in een klein hoekje. Mijn eigen pup uit dit nest is kort geleden weer gecontroleerd en gelukkig is alles goed met haar. Mijn honden krijgen allemaal 1x per jaar een APK keuring bij Dr. Aharon.

Groetjes Ricky

Lees ook de volgende verhalen:
Jack Russel Sammeke had een hernia
Fam. Dierckx
Jack Russel Sammeke had een hernia
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Mevr. Palli
Teckel Loulou ging op haar oude dag wat moeilijker lopen
Boaz is nu voor 99 procent hersteld
Sandra Meester
Boaz is nu voor 99 procent hersteld
Barry is 7 maanden later wederom aangereden
Fam. van Elten
Barry is 7 maanden later wederom aangereden

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?