NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Mevr. van Wetten
Mechelse Herder Salsa is mede door behandeling 16 jaar geworden

Salsa, onze Mechelse Herder, is begin maart 2005 16(!!) geworden. Hij leeft op geleende tijd, geholpen door een pijnstiller en de adviezen van Dorit. Voor zover die zijn op te volgen, moet je Salsa kennen...

Hij wacht tegenwoordig eindelijk meestal wel om in de auto te worden getild, maar vindt nog steeds dat hij mee moet naar boven en op de bank hoort. Daar heeft Dorit nu vrede mee. Salsa blijft blaffen als je zonder hem naar boven gaat of als je hem vastbindt of opsluit in een bench zodat hij niet op de bank kan; hij is een beetje seniel als hem dat zo uitkomt...

Verder hebben we op haar advies een matras voor de bank gelegd zodat hij makkelijker op en af kan; hij stond enige weken geleden ineens in een soort spagaat toen hij van de bank op de tegelvloer kwam. Ook wil hij niet meer alle dagen mee naar mijn werk - hij is min of meer met pensioen gegaan. Als straks de warme dagen komen, zal hij ze net als afgelopen jaar weer vol hijgen - hoe lang zal hij het nog volhouden?

Natuurlijk is hij ouder geworden, maar hij ziet het nog steeds als zijn persoonlijke taak om mij bezig te houden. Op het ochtendrondje rent hij met de andere honden het veld over, rent terug, maakt een speelbuiging, springt en hapt naar mijn handen, blaft, gooit zich op de grond, draait een rondje om mij heen...enfin, geniet hij nog of niet!?!

Tussendoor rent hij voor mij uit naar een buurvrouw-met-lekkers, schudt de automatten voor mij uit en apporteert alles wat los en vast zit: schoenen, 2-liter colaflessen, tijdschriften, pennen, de afstandsbediening (gewoon van de tafel halen...) Op de wandeling loopt hij de bullmastiffs (1 en 4) van mijn vriendin eruit. Toen eens na een wandeling van een half uur een andere hond van mij zoek bleef, marcheerde hij nog eens een half uur mee (mijn andere hond vonden we terug achter schrikdraad, waar hij na een kennismaking niet meer langs durfde...)

Bij een andere gelegenheid liep mijn kat mee; omdat zij honden gewend is, bleef zij gewoon staan toen een vreemde hond (Boxer) toch wel erg veel belangstelling voor haar had... Salsa joeg hem voor haar weg maar waar ik al bang voor was, gebeurde: hij kwam terug, richtte zich nu op Salsa en toen joeg, heus waar, de kat die hond weg!

Als Salsa verslechtert, is er geen redden meer aan; meer dan de pijnstiller en de behandeling van Dorit kunnen we niet voor hem doen. Wij (Dorit, mijn dierenarts, mijn partner en ik) hebben afgesproken dat zolang hij er lol in heeft, wij dat ook hebben. Wat kun je je verder wensen als je 16 bent?

Lees ook de volgende verhalen:
Teckel Noor had al tweemaal een hernia-achtige aanval gehad
Mevr. Ebbenhorst
Teckel Noor had al tweemaal een hernia-achtige aanval gehad
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Mevr. Luiten
Kruising Rexy kreeg na een aantal sprongen last van zijn achterpoot
Muffie had gillende pijn maar werd weer een blij hondje,
Ad en Ria Brens
Muffie had gillende pijn maar werd weer een blij hondje,
Teckel Antje had een ernstige hernia
Mevr. van den Berg
Teckel Antje had een ernstige hernia

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?