NL
|
EN
|
FR
|
DE
|
ES
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Fam. Goudappel
Labrador Dino wilde niet meer lopen en werd dikker

September 2004: Onze toen 10 jarige labrador wilde amper nog lopen, werd alleen maar dikker ondanks afgepast voer (250 gr. p/dag). We hadden het vermoeden dat hij misschien een schildklierprobleem had. Na een bloedtest was de conclusie dat er niets aan de hand was, dus dachten wij dat hij alleen maar erg lui was. De maanden erna trad er geen verbetering op.

Begin februari 2005: Omdat hij steeds dikker werd en nu zo'n 40 kg. woog, kreeg hij rugklachten en kon af en toe niet meer lopen. Wij dus weer naar de dierenarts en na een injectie en Rimadyl weer naar huis met de mededeling "rustig aan en op zijn eten letten". Omdat we zelf het eten wogen en echt geen tussendoortjes gaven, vroegen we ons nog steeds af waarom hij alsmaar dikker werd.

Eind februari 2005: Dino gaat verschillende malen door zijn rug en door zoeken op het internet naar informatie over rugproblemen, kwam ik de naam tegen van Dr. Aharon waarmee we een afspraak hebben gemaakt. Meteen toen we bij haar binnenkwamen, zag ze dat het typisch een hond was met een schildklierprobleem en dat dit waarschijnlijk de oorzaak was dat hij er zo erg slecht aan toe was.

We moesten Dino naar binnen dragen, maar hij liep weer naar buiten na de behandeling. Daarna hebben we weer contact opgenomen met onze dierenarts. Het bleek dat er iets misgegaan was met de bloedtest in september 2004 en nu bleek dat hij wel een schilklierprobleem had en dit dus al lange tijd. Begonnen werd met de schildkliermedicijnen.

Maart 2005: Het werd een spannende tijd. Het eerste weekend was echt erop of eronder, want hij was er fysiek heel erg slecht aan toe. Kon niet meer lopen, plassen en zijn ontlasting niet meer kwijt. Dr. Aharon zei dat de komende 24 uur bepalend zouden zijn of hij er bovenop zou komen. Maar dat is gelukt. De schildkliermedicijnen werkten goed want na 2 weken was het een hele andere hond, veel levendiger, kortom het slome was weg.

Mei 2005: Het gaat een heel stuk beter met Dino. Nog een aantal malen zijn we terug geweest bij Dr. Aharon om zijn rug te laten corrigeren. Op vakantie in Duitsland heeft hij iedere dag kunnen zwemmen en dat heeft hem zichtbaar goed gedaan. De bespiering van zijn achterkant, die ook veel minder was geworden, kon weer getraind worden. Daarna heeft hij nooit meer last van zijn rug gehad.

Juli 2005: Nog een laatste controle bij Dr. Aharon die ook heel tevreden is over hoe het nu gaat. Dino is inmiddels al aardig afgevallen naar 37,3 kg. en er moet nog iets af maar dat gaat vanzelf omdat hij veel levendiger is. We zijn heel blij dat Dino op zijn leeftijd er nog bovenop is gekomen en zijn Dr. Aharon heel dankbaar voor haar behandelingen en goede advies.

Oktober 2009: Beste Dorit Aharon, hierbij willen we u laten weten dat we vorige week, 28 september, onze Labrador Dino hebben laten inslapen. Hij is 15 jaar en 3 maanden geworden. Over Dino is een stukje geplaatst in de rubriek over oude honden. Dit was in 2005 en het was toen zeer kritiek of hij er ooit bovenop zou komen. De behandeling en diagnose die u stelde was helemaal juist en hij heeft nog 4 hele fijne jaren gehad. Nog steeds sturen wij mensen naar u door voor advies en we wensen u veel succes toe met de praktijk.

Vriendelijke groeten,

Familie Goudappel

Lees ook de volgende verhalen:
Jack Russel Nicky had een acute hernia
Fam. Le Brun
Jack Russel Nicky had een acute hernia
Chihuahua Choogie had een nekhernia
Wim en Liedia
Chihuahua Choogie had een nekhernia
Taran de gepensioneerde reddingshond
Dhr. van Deelen
Taran de gepensioneerde reddingshond
Teckel Gioia had hernia graad 2
N. Esser
Teckel Gioia had hernia graad 2

Ga direct naar ons socialmediakanaal:

Op zoek naar een orthomanuele dierenarts?