Ervaringen van onze klanten

Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
familie van Elten
Barry, een 1-jarige kater

Op internet kwamen we terecht op de site kreupeldier.nl en daar vonden we gelijkwaardige verhalen over katten en honden. Onze dierenarts gaf ons vrijdag 18 juni het advies om hem in te laten slapen. Je wereld stort in als je het advies krijgt om je 1-jarige kater in te laten slapen terwijl hij geen pijn heeft en er nog steeds happy uitziet dus we lieten het er niet bij zitten en wilde in ieder geval iets proberen.

Onze dierenarts vond een operatie in utrecht misschien wel zinvol maar dit zou zo?n 3000 euro gaan kosten en dan hadden we nog geen garantie op herstel. Tegen zijn advies in zijn voor een second opinion naar Noorden gereden. We hebben die vrijdagochtend gebeld met een lieve en behulpzame praktijkassistente en mochten omdat het spoed was dezelfde middag nog komen. Drs. Aharon heeft ons katje helemaal onderzocht en de foto?s bekeken en zag een afwijking in zijn wervels. Hij reageerde nog wel op pijnprikkels wat een goed teken is.

Drs. Aharon gaf hem nog wel een kans op genezing dus we gingen met pijnstilling en oefeningen naar huis en moesten een week later terugkomen voor de eerste behandeling.

Barry hebben we thuis in een bench verzorgt. Een weekendarts heeft ons moeten leren hoe we zijn blaas leeg moesten knijpen en moesten dit 3 x per dag en eventueel vaker doen. Hij had een flinke blaasontsteking waarvoor hij een antibiotica-injectie kreeg. Ontlasting ging toen Barry eenmaal thuis was vanzelf goed.

In de eerste week begon er langzaam wat verbetering te komen. Hij spreiden zijn teentjes en bewoog het puntje van zijn staart. Zijn spierkracht kwam langzaam weer terug.

Op 25 juni was de eerste behandeling. Hij liet alles toe alsof hij wist dat hij hierdoor geholpen zou worden. Een wervel werd rechtgezet en direct maakte hij spartelende bewegingen met zijn achterpoten. Wij konden toen alleen maar huilen van geluk. Thuis moesten we weer doorgaan met de oefeningen en leefregels. We hoefden pas over 4 weken weer terug te komen.

Een dag later deed hij al een poging op te staan. De weken daarna ging het iedere dag iets beter. Eerst liep hij op zijn ?knietjes? toen op zijn gebogen teentjes en later kon hij zijn achterpootjes goed neerzetten. Op 6 juli liep hij alweer, wel nog wat stuntelig maar hij kon in ieder geval zijn gang gaan. Ook het zelf plassen kwam weer op gang wat betekende dat we hem steeds minder hoefde te helpen zijn blaas te legen. Inmiddels hebben we de bench omgeruild voor een babybox met kippengaas zodat hij wat meer ruimte heeft.

Toen we 23 juli jongsleden voor de tweede behandeling naar Drs. Aharon gingen kon hij weer redelijk lopen en plaste hij volledig zelf. Hij kan nog niet rennen en springen of achter zijn oren krabben maar het begin is er. Drs. Aharon was erg tevreden en blij met de verbetering die Barry laat zien en wij uiteraard ook. Ze heeft weer wat wervels rechtgezet en we hoeven pas over 3 maanden weer terug te komen.

Barry is vanaf het ongeluk erg geduldig geweest en was evengoed een blij en tevreden katje. Pijn leek hij niet te hebben en eten en drinken ging goed.

Inmiddels is de babybox de deur uit en rust hij lekker op een kussen, ook loopt hij soms een uurtje buiten in onze tuin waar hij geniet van het vliegen vangen en het zonnetje. Hopelijk is hij er over een paar maanden weer helemaal bovenop en kan hij weer gaan en staan waar hij wil. De tijd gaat voor ons erg langzaam en we moeten erg veel geduld hebben, een week lijkt wel een maand. Maar als het Barry zoveel geduld heeft wie zijn wij dan om dat niet te hebben.

Dorit Aharon verricht werkelijk wonderen. Sommige verhalen lijken te mooi om waar te zijn maar wij hebben het nu ook met eigen ogen mogen aanschouwen. We zijn nog niet klaar met de behandelingen maar alvast bedankt voor alles wat u tot nu toe voor ons katje en dus ook voor ons hebt gedaan. Ik hoop dat iedereen die in een soortgelijke situatie terecht komt ook het internet afspeurt en besluit langs te gaan Bij drs. Aharon.

januari 2011

Beste Drs Aharon,

Wij zijn de afgelopen 7 maanden meerdere malen met onze verlamde katje Barry bij u geweest.Wij zouden in januari nog contact met jullie opnemen om aan te geven of er nog verbetering is geweest na ons laatste bezoek.Het ging gewoon goed met hem, en hij kon gewoon lekker doen wat hij zelf wou.Ook zouden wij nog een update doen van het verhaal wat we op de site hebben geplaatst.Helaas is Barry 2 dagen geleden wederom op dezelfde plek aangereden en is hij overleden.

Bedankt voor alle geboden hulp, daardoor hebben we toch 7 maanden langer van onze lieve viervoeter kunnen genieten en hebben we alles uit de kast getrokken om hem een toekomst te bieden.

Lees ook de volgende verhalen:
Bix was een harde hond met slechte heupen
Mevrouw Jackl
Bix was een harde hond met slechte heupen
Teckel Dorus wilde niet lopen of eten
Mevr. Broer
Teckel Dorus wilde niet lopen of eten
Snoezelhonden Ivaylo en Musi
Karin Folkerts en Marjan Eikelenboom
Snoezelhonden Ivaylo en Musi
Update: Loekie doet het nog steeds goed
Familie Hellingman
Update: Loekie doet het nog steeds goed

Een vraag of een afspraak?