Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Nico Bosma
Camilla en Orthomanuelle diergeneeskunde

Camilla is een Leonberger teefje van bijna vier jaar. Een maand geleden begon Camilla een beetje moeilijk te lopen. Je kon zien dat zij pijn had want zij trok haar linker voorpootje op als zij wou gaan lopen. Bij de dierenarts bleek dat het uit de elleboog kwam. Er zijn foto"s genomen maar dat zag er goed uit en dus heeft zij pijnstillers gekregen. Deze hielpen voor zover wij dit konden zien.

Twee weken later zagen we bij het overeind komen dat zij haar linker achterpoot niet goed neer kon zetten en zij niet lekker liep. We zijn bij de dierenarts geweest en die kon niet echt iets vinden dus kreeg zij een injectie tegen de pijn en kregen we pijnstillers mee , dat hielp. Na verloop van een week zagen we dat zij bij het opstaan moeite met lopen had maar als ze eenmaal liep zag je niet veel aan haar. Aangezien we er nog niet gerust op waren toch maar een afspraak gemaakt bij Drs Aharon, we konden daar de volgende dag al terecht. Zij heeft Camilla goed nagekeken. Eerst liet ze Camilla buiten lopen, van en naar haar toe zodat ze zich een goed beeld kon vormen. Binnen vroeg ze (mij en mijn vrouw) wat wij vonden dat het kon zijn. We bleken op de zelfde golflengte te zitten dat het iets met de ruggenwervels kon zijn.

Drs. Aharon heeft Camilla onderzocht en constateerde dat de elleboog en de linker knie gevoelig waren en dus niet helemaal oké , even als haar linkerheup. Niet ernstig maar wel moest er naar de oorzaak worden gezocht. Camilla en haar huisgenootje Waldemar, een reu van twee en een half jaar, ook een Leonberger, rennen graag door de tuin, deze is daar groot genoeg voor. Waarschijnlijk is Camilla daarbij op de natte tegels uitgegleden en heeft ze zich bezeert en zijn er wervels verschoven. Drs. Aharon heeft ze gecorrigeerd en pijnstillers mee gegeven. Bij onderzoek door haar bleek dit juist en ze heeft loop advies mee gegeven. Over vier weken worden we terug verwacht om te zien hoe het dan gaat. Groetjes Camilla

Lees ook de volgende verhalen:
Border Collie Chico raakte verlamd tijdens zijn spel
Mevr. van de Kasteele
Border Collie Chico raakte verlamd tijdens zijn spel
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad
Fam. van Benthem
Franse Bulldog Diva had al eerder rugklachten gehad
Teckel Scooter had een ernstige hernia
R. van Beek en M. Lam
Teckel Scooter had een ernstige hernia
Teckel Queenie keeg tot twee keer toe een hernia
Ruud en Marja Swinkels
Teckel Queenie keeg tot twee keer toe een hernia

Een vraag of een afspraak?