Ervaringen van onze klanten

Lees ervaring:
"Bram een oude teckel die verlamd is geraakt."
Deel dit artikel: Delen via Facebook Delen via Twitter
Martin & Simone Verheul
Bram een oude teckel die verlamd is geraakt.

Bram: een teckel, reu van 14 jaar oud die 5.2 kg. weegt werd op vrijdag 23-11-2012 tijdens het uitlaten plotseling verlamd aan zijn achterpootjes, en ook Incontinent. Allereerst de dierenarts gebeld en daarna Dr. Aharon.. We konden meteen naar onze eigen dierenarts die concludeerde dat het een Hernia is en een soort medicijn gekregen die de zwelling bij de ruggenwervel laat slinken. Veel rusten in zijn Bench. Wij konden maandag 26-11-2012 komen bij Dr. Aharon.

26-11-2012

Bij Dr. Aharon gekomen: Ze bekeek hem en deed wat testen en zag dat het behoorlijk ernstig was. In de schaal van 0 tot 5 was het echt wel 3 maar eigenlijk graad 4(bij oude honden denken wij dierenartsen aan een mogelijke bloeding in het ruggenmerg of gezwel maar een hernia is niet uitgesloten). Dat was wel schrikken maar dat hadden we wel verwacht. Opereren was namelijk geen optie voor ons en Dr. Aharon was het daar mee eens, daar is Bram te oud voor. Maar wat nu?

Dr. Aharon heeft hem behandeld aan zijn ruggenwervel en verteld wat we met Bram voor oefeningen konden doen en hoe we hem het beste konden oppakken. We hebben besloten dat we het 6 weken zouden aanzien en proberen met oefeningen behandelingen van de dierenarts en Dr. Aharon en medicatie en heel veel liefde hem weer op de been te helpen. Als er na 6 weken geen of te kort verbetering optrad dan was het voor ons klaar en ik denk dat Bram dan ook niet meer gelukkig zou zijn. (De verbetering moest voor ons bestaan dat hij weer wat kon lopen en dat hij weer zindelijk zou zijn). Spannend hoor en heel hard werken voor ons en voor onze kleine Bram. (ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet in geloofde dat het zou lukken)

Een week na de behandeling op02-12-2012

Hoera Bram loopt een paar pasjes !!!

We drukken zijn blaas leeg want hij plast te kort ontlasting is ook zeer moeilijk. We vinden het heel moeilijk om zijn blaas leeg te drukken en zijn bang dat we het niet goed doen. De dierenarts wil het wel weer uitleggen en voordoen gelukkig maar dat geeft ons ook wat zekerheid dat we het wel goed doen. Ondertussen gaan we door met oefenen en trainen. We laten hem op vaste tijden uit om te plassen zodat er ritme is en hopelijk gaat hij zelf aandrang krijgen. Ondertussen veel dweilen en wassen.

04-12-2012

Telefonisch contant met Dr. Aharon. Hoe het gaat en geeft ons tips. Ze is positief.

05-12-2012

Telefonisch contact met de dierenarts: Bram heeft doordat hij over onze pvc vloer sleept zijn teen kapot gesleept . Advies: sokken aan. Maar de nagel was er helemaal afgeschuurd en het was toch flink gaan ontsteken in de soda ermee 3 x per dag 10 minuten en daarna goed afspoelen onder de kraan. Bram vindt het niet fijn maar ondergaat alles gelaten. Heel wonderlijk zoín fel en venijnig hondje als het is vindt hij het allemaal goed wat we doen. Hij is natuurlijk heel slim en weet dat we het voor zijn bestwil doen.

Ondertussen merken we wel dat Bram niet lekker in zijn vel zit hij lijkt wel depressief te worden. Koppie hangt naar beneden en hij is mat niet van harte blij. We bedenken ons dat Bram normaal genomen overal komt wij hebben altijd overal met hem gelopen het strand de duinen in het bos in het park bij het kasteel want hij ging altijd overal mee naar toe op de fiets of met de auto of op de motor. Dat was allemaal van de baan hij kwam alleen nog maar vlak in de buurt en dat is natuurlijk wat saai voor onze wereldse hond, die overal thuis is en bekend (denkt hij).

Dus op een mooie dag hebben we hem meegenomen in zijn eigen vertrouwde mandje achterop op de fiets. In zijn (eigen)parkje hebben we hem neer gezet en hebben we hem lekker laten scharrelen. Wat was hij blij na 10 minuten hebben we ons rondje gefietst en lekker weer naar huis. Hij knapte daar zo van op en werd weer blij. Dit deden we 1 x per dag en hij werd weer hond zoals we hem kennen.

Het was ook goed voor zijn herstel want hij was weer blij en werkte met de oefeningen beter mee. De oefeningen bestonden uit op een handdoek op tafel staan (anders moesten wij zo bukken) en dan bewoog Martin zijn pootjes alsof hij liep. In het begin werkte hij niet mee en hield echt zijn poot stijf. Later ging dat goed. We hebben hem zelfs in bad gedaan en oefeningen gedaan dat vond hij niet leuk want Bram houdt niet van water ook niet als het warm is.

Drie weken na de behandeling op17-12-2012

Bram is zindelijk wat zijn we daar blij mee!!!!

Afspraak met Dr. Aharon: Ze heeft hem gemanipuleerd en is zeer enthousiast. Ze adviseert een soort broek om hem te stabiliseren bij het lopen. Bram is als hij loopt nl erg onstabiel in zijn achterhand dat uit zich door als hij loopt door zijn achterpootjes zakt en als hij wat harder wil gaan lopen zijn achterkant naast de voorkant wil gaan lopen.

Dat is niet goed en door de broek te gebruiken kunnen wij dat een ondersteunen en stabiliseren. Hij loopt goed met zijn broek hij mag er zoín 7 tot 9 minuten mee lopen. Hij krijgt ook lol in het lopen en loopt steeds harder. Hij plast weer als een echte reu achterpootje omhoog en lekker tegen een boom of paaltje plassen wat een lol.

21-12-2012

Vandaag naar de dierenarts want Bram zijn nagel van zijn achterpoot is eraf gesleten en is ontstoken. Sok aan en in de soda maar weer.

Januari 2013

Telefonisch contact met Dr. Aharon gehad Bram loopt goed nog steeds met broek maar is niet bij te houden zo hard loopt hij. Zijn broek mag uit. Wat vindt ik dat eng is hij wel sterk genoeg ? Ja hij is sterk genoeg af en toe valt hij wel om maar hij hersteld dat heel snel weer. En dat hij zo hard loopt komt omdat dat makkelijker voor hem is als langzaam te lopen zegt Dr.Aharon. Aanlijnen en proberen wat langzamer te lopen.

Drie maanden na de behandeling opFebruari 2013

Bram loopt zijn oude afstanden. We maken lange wandelingen en nemen dan wel een rugzak mee als we zien dat hij moe word dan stoppen we hem erin en hij vindt het helemaal goed. Hij heeft laatst 6 kilometer gelopen. De volgende dag geven we hem zijn rust en dragen we hem meer. We kunnen zien aan Bram als hij last heeft dan hinkelt hij wat en is er op in zijn ruggenwervel een dakje te zien. Dat is voor ons het signaal om wat rust voor hem in te bouwen.

Samenvatting:

Bram is ontzettend goed begeleid en behandeld door Dr. Aharon en onze eigen dierenarts en daar zijn we heel blij mee. Zonder hun steun en hulp was onze Bram er niet meer geweest. Dan hadden we hem in moeten laten slapen. Ik moet er niet aan denken dat we (lees ik ) er niet de moeite en tijd voor had genomen om verder te kijken of er meer behandelingen zijn voor een hondje met hernia.

Achterkant verlamdIncontinentConclusie - HerniaDierenarts Ė medicatie Ė rustDr. Aharon Ė gemanipuleerdOefenen- lopen ĖstaanPlassen op gezette tijden

Hij slaapt weer op zijn eigen plekje uit de slaapkamerHij loopt weer mee zijn eigen vertrouwde rondjesIs helemaal zindelijk en het allerbelangrijkste hij is weer happy en blij.Hij heeft wat restverschijnselen zoals: dat hij wat scheef looptZijn achterpootjes te dicht naar elkaar toe zet daardoor onstabiel isVaker uitgelaten moet worden plas ophouden moeilijker is gewordenHij met zijn achterpootje soms wat sleept over de grond

Dus Dr.Aharon en de Dierenartsen praktijk Castricum heel erg bedankt voor de goede zorgen en ondersteuning .

Martin & Simone Verheul

En expatiŽnt Bram

Lees ook de volgende verhalen:

Een vraag of een afspraak?